Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2013-08-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
370 g
SAB
Dok
ISBN
9789127134164
Guldbröllop : om livslånga relationer (inbunden)

Guldbröllop : om livslånga relationer

(7 röster)
Inbunden Svenska, 2013-08-22

Slutsåld

Vad är det som gör att ett par som i ungdomen finner varandra lyckas leva tillsammans i femtio år?

Clarence och Gunnel Crafoord började lägga märke till bröllopsfoton från 1960-talet som infördes i tidningen under rubriken Guldbröllop och de funderade över vilka liv dessa människor hade levt tillsammans. Vilka var de? Vad hade de upplevt? Vilka svårigheter hade de mött? Vilka var de viktigaste faktorerna för ett långt liv tillsammans?

Så mycket har hänt under de gångna femtio åren, inte minst när det gäller förhållandet mellan män och kvinnor. Förändringar av ekonomi och levnadsstandard är påtagliga, yrkeslivet har fått nya och annorlunda villkor. Så växte en idé fram: de skulle söka upp ett antal av guldbröllopsparen och intervjua dem som ett slags det äktenskapliga livets upptäcktsresande. Clarence och Gunnel, gifta med varandra sedan ett drygt tiotal år tillbaka, ville följa det femtioåriga samlivets olika faser ur skilda perspektiv och resultatet blev denna bok om livslånga relationer.

Boken Guldbröllop innehåller kapitel om bl.a. långa relationer skildrade i litteraturen, om kriser och goda perioder, om värderingar, religiös förankring och politiskt engagemang samt den vuxna sexuella passionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • En bok om borderline : Print on demand

    Clarence Crafoord

    Borderlinepersonligheter är människor som i sitt känslomässiga armod inte förmått passera viktiga gränslinjer i utvecklingen till en egen individualitet. Det är brister i den utvecklande dialogen morbarn som är orsaken till störningen. Patienterna...