Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2013-03-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Christina Stalby
Originaltitel
Unified Protocol for Transdiagnostic Treatment of Emotional
Medarbetare
Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
594 g
ISBN
9789127134331
Unified protocol Terapeutmanual: Diagnosöverskridande psykologisk behandlin (kartonnage)

Unified protocol Terapeutmanual: Diagnosöverskridande psykologisk behandlin

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2013-03-25
489
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ångestsyndrom och depression uppträder ofta sida vid sida. Tänk om det finns mer som förenar än som skiljer dem åt när det gäller vad som vidmakthåller besvären?

I Unified protocol presenteras ett banbrytande sätt att behandla känslomässiga problem, genom att utgå från det som är gemensamt för olika tillstånd istället för det diagnosspecifika. Tillsammans utgör terapeutmanualen med tillhörande arbetsbok för klienter ett enhetligt behandlingsupplägg för att hjälpa personer med skilda typer av ångest- och depressionsproblem, liksom tillstånd med starka känslomässiga komponenter. Innehållet omfattar de centrala inslagen inom kognitiv beteendeterapi (KBT). Med ett lättfattligt språkbruk ges detaljerad information om hur varje session ska genomföras och för klientens eget arbete. Unified protocol lämpar sig för behandling av de flesta ångestsyndrom och unipolära depressionstillstånd, även när en person uppfyller kriterierna för flera diagnoser samtidigt.

Terapeutmanualen riktar sig till yrkesverksamma kliniker samt till studenter under KBT-utbildning. Arbetsboken för klienter ska användas inom ramen för en terapeutledd behandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Unified protocol Terapeutmanual: Diagnosöverskridande psykologisk behandlin
  2. +
  3. Unified protocol Arbetsbok: Diagnosöverskridande psykologisk behandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Unified protocol Arbetsbok: Diagnosöverskridand... av David Barlow (häftad).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Unified protocol Terapeutmanual: Diagnosöverskridande psykologisk behandlin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Unified Protocol är en känslofokuserad, integrativ KBT...

    Unified Protocol är en känslofokuserad, integrativ KBT metod som avser att förena verksamma, evidensbaserade principer från alla tre vågorna av KBT. Syftet är att ha en gemensam, flexibel behandling för alla ångest- och depressionssyndrom. UP bygger på nästan 30 år av tvärvetenskaplig forskning om affektreglering och känslomässigt undvikande, och boken sammanfattar denna forskning på ett välskrivet sätt. De åtta modulerna i UP ger ett flexibelt och samtidigt strukturerat behandlingsupplägg. J... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Unified protocol Terapeutmanual: Diagnosö...