Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2014-01-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127134386
Hur mår maten? (e-bok)

Hur mår maten? E-bok

Djurhållning och djurskydd i Sverige

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-22

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Äter du mat? Då är du inblandad i lantbruket och tillhör målgruppen för denna bok. De flesta i Sverige idag får sin huvudsakliga information om matproduktionens villkor från sagor, reklam och propaganda. Sagorna berättar om griseknoar och höns som pratar och är fyllda av känslor. I reklamens bilder är alla kor ute på bete, grisar är lyckliga med knorr på svansen och hönsen spankulerar som förr i tiden på en lagårdsplan eller en dynghög. Idyllen bryts med ojämna mellanrum av dramatiska larmrapporter som dominerar nyhetssändningar under några veckor: någon djurskyddsorganisation har filmat missförhållanden på svingårdar eller minkuppfödningar, någon veterinär slår larm om bristfälliga rutiner på slakterier.

Hur mår egentligen de djur som lever för att bli mat? Kanske ligger sanningen som så ofta någonstans mittemellan idyll och elände.

Per Jensen har tillbringat decennier av sitt yrkesliv som forskare och lärare med att studera djurens villkor inom lantbruket, såväl i Sverige som i resten av EU. Här förmedlar han sin bild av sakernas tillstånd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jensen Per

  • Hundens språk och tankar

    Jensen Per

    "En svindlande läsupplevelse." Göran Greider, Aftonbladet "...mycket läst i hundkretsar." Östgöta Correspondenten Det är svårt att tänka sig ett mänskligt liv utan hundar! Sedan vi levde som jägare och samlare har hunden följt oss människor. Per J...

  • Den missförstådda hunden

    Jensen Per

    Tillhör du dem som tror att hundar inte kan tänka i flera steg och att de inte har någon tidsuppfattning? Att de är färgblinda och måste ha en stark ledare för att må bra? Eller att hunden lyssnar mer på ditt tonfall än på själva orden när du prat...