Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2012-11-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127134409
Vanliga sökord
söta blodet
Ett sötare blod (e-bok)

Ett sötare blod (e-bok)

Om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

(5 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-11-05

Styckköp

150

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Att GI-kost och LCHF påverkar vikten är välkänt; massor av böcker, recept och tidningsartiklar finns skrivet om det, men att hålla sig till GI och LCHF har fler fördelar än så.

Ett sötare blod berättar om hur maten vi äter kan leda till olika krämpor och sjukdomar ? och tvärtom: hur maten kan hjälpa oss att bli friskare.

Den här boken ska få människor att se vidden av de kostråd vi under lång tid fått, direktiv som har utformats med två saker i fokus: fetma och hjärt- och kärlsjukdom. Budskapet har varit enkelt: mindre fett i kosten sparar på kalorierna och sänker det onda kolesterolet som proppar igen blodkärlen. Målet: en friskare befolkning.

Kostråden har fått oss att äta mindre fett och mer kolhydrater. Men vi har blivit fetare och mer pillerberoende, och sjukdomar som cancer, benskörhet, diabetes, magproblem och ont i kroppen har ökat.

I Ett sötare blod lyfts kvällstidningsråden till en vetenskaplig nivå av en skribent med kunskap och översikt. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av kostens betydelse för individens hälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fernholm Ann