Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2013-09-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lagerlöf, Theres (red.) / Lindblad, Niklas (form)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
235 x 160 x 18 mm
Vikt
560 g
SAB
616.89,Vlbd
ISBN
9789127134478

Compassionfokuserad terapi

(24 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-09-16
399
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Detta är den första svenska boken om compassionfokuserad terapi (CFT). Compassion handlar om att vara uppmärksam på lidande, sitt eget och andras, förenat med motivation att vilja lindra det. Forskning har visat att övning i compassion aktiverar system i hjärnan som minskar stress och ökar upplevelsen av att känna sig lugn och trygg. Genom att lära sig att bemöta sig själv och omgivningen med vänlighet och värme både mår man bättre och blir mer benägen att hjälpa andra.

CFT är en integrativ psykoterapiform med en gedigen bas i neurovetenskap, evolutionsteori, anknytningsteori, affektteori och inlärningsteori. Författarna förklarar vad compassion är, hur denna förmåga utvecklas och påverkar oss i relationen till andra och oss själva, samt vad brister i förmågan till compassion kan bero på och leda till. Läsaren får därtill en teoretisk bakgrund till terapimetoden och konkret vägledning i hur den utövas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Compassionfokuserad terapi
 2. +
 3. Beteendeanalys steg för steg : Grunden till en effektiv KBT-behandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeanalys steg för steg : Grunden till en ... av Steven James Linton, Sofia Bergbom, Ida Flink (inbunden).

Köp båda 2 för 804 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Compassionfokuserad terapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Använda tillsammans kommer EMDR och CFT kunna göra...
  Björn Karlsson, 4 december 2013

  Använda tillsammans kommer EMDR och CFT kunna göra under i människors liv. CFT är den sista länken för att kunna uppnå ett totalt tillfrisknande där det tidigare inte varit möjligt.

 2. Boken innehåller inga större nyheter. Har man läst...
  Thomas Lundqvist, 11 november 2013

  Boken innehåller inga större nyheter. Har man läst Lyckofällan så har man redan fått alla tips. Övningarna är säkert bra när man kommit igång med dem.

 3. Författarna har kaxiga nog att ta sig an uppgiften att...
  Louise Forssell, 31 oktober 2013

  Författarna har kaxiga nog att ta sig an uppgiften att skriva den första boken på svenska som redogör för den i Storbritannien etablerade terapiformen compassionfokuserad terapi (CFT). De ger läsaren en pedagogiskt strukturerad och lättförståelig bakgrund till CFT och hur känslor av skam kan ligga till grund för en människas psykiska ohälsa. Vidare beskriver Andersson och Viotti hur compassion-begreppet kan användas rent praktiskt och införlivas i redan vedertagna terapiformer. I bokens sista... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna