Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-10-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127134515
In som ett lamm, ut som en tigrinna (e-bok)

In som ett lamm, ut som en tigrinna (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-10-23
126
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
In som ett lamm, ut som en tigrinna är en roman bestående av minnesbilder, brottstycken, samtal och dramatiserade dialoger, inspirerade av timmar av bandade intervjuer med kultursfärens beslutsfattare. Det är den undanglidande makten i arbetet för jämställdhet som skildras, både på det personliga planet och i samhället.

Vanja Hermele (f. 1978) är genusvetare och journalist. Hon har undersökt jämställdheten inom kultursektorn i tre uppmärksammade rapporter: Hur svårt kan det vara? Filmbranschen, jämställdheten och demokratin (2004), I väntan på vadå? Teaterförbundets guide till jämställdhet (2007) och Konsten - så funkar det (inte) (2009). Under flera år har hon medverkat i tidskriften Bang, både som chefredaktör och som skribent.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vanja Hermele

  • I väntan på vadå? : Teaterförbundets guide till jämställdhet

    Vanja Hermele

    Konsten är samhällsförändrande och radikal. Det är en aktiv myt i kulturlivet. Men hur radikal är den när det kommer till jämställdhet? De flesta delar idén att jämställdhet är bra och eftersträvansvärd, ändå vill inte alla arbeta för den? Varför?...

  • Jämställdhet

    Vanja Hermele

    Det finns några seglivade idéer som hindrar jämställdheten från att slå igenom fullt ut i samhället och i kulturlivet. Genom att bryta med dessa idéer bereder man vägen även för den konstnärliga utvecklingen. (Ett kapitel ur Framtiden är nu.)

Bloggat om In som ett lamm, ut som en tigrinna