Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2012-12-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 136 x 18 mm
Vikt
392 g
SAB
Vmbb
ISBN
9789127134577
Hjärnkoll på vikten (häftad)

Hjärnkoll på vikten

(46 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2012-12-27
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Övervikten sitter i hjärnans belöningssystem där de osynliga krafterna som styr dina matvanor finns. Om man lär sig samarbeta med sin hjärna kommer kroppen inte att protestera när man byter vanor. Då bantar man med hjärnan istället för att köra huvudet i väggen.

Sen den första utgåvan 2010 har nya och gamla forskningsrön diskuteras inom vetenskapen och våra mat- och motionsvanor har blivit ett hett ämne i den allmänna debatten. Nyutgåvan har kompletterats med nyskrivet material om dessa rön och med kapitel om LCHF och fruktos.

Hjärnkoll-böckerna har sålt i närmare 100 000 exemplar. Hjärnkoll på vikten kommer ut i åtta länder.

Läs mer på Hjärnkoll.com.

Jag har läst hur många böcker som helst om olika dieter. Och prövat de flesta av dem också. Den här boken skiljer ut sig. Den är vetenskapligt underbyggd och fylld av fascinerande forskningsrön.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

 Att bantning är ett misslyckat recept för att gå ner i vikt är nog de flesta överens om. Bättre då att ställa om hjärnans inställning till mat, menar professorn och hjärnforskaren Martin Ingvar som i sin bok Hjärnkoll på vikten ger åtskilliga tips på vägen.
TT Spektra

I "Hjärnkoll på vikten" förklarar författarna enkelt, rakt på sak, och med många goda exempel hur och varför hjärnan styr oss på den väg som på 2000-talet ser ut att oåterkalleligen leda till övervikt.
Ylva Axberg, Vimmerby Tidning, Växjöbladet/Kronobergaren och Linköpings Tidning/Kinda-Posten 

Det kom en bok som ett brev på posten. Nej, inte en bok om bantning till! Det var det inte heller. Utan om helt andra saker. Som att låta bli att banta, för det fungerar ändå inte, och bli smalare på kuppen.
Katarina Tornborg, Sydsvenskan

I dessa tider av strider mellan kostläror utreder författarna samvetsgrant, kritiskt och förutsättningslöst hur vi människor kan komma till rätta med de mekanismer som styr vårt lite väl omfattande ätande.
Måltidsakademien
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnkoll på vikten
 2. +
 3. Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett friskare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett... av Martina Johansson, Ralf Sundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hjärnkoll på vikten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra material för en studiecirkel
  Lennart Karlsson, 27 oktober 2015

  Boken har varit till stor hjälp när det gäller att få meningsfulla diskussioner i vår studiecirkel med bokens titel. En del av deltagarna har även haft "Hjärnkoll på maten" som cirkellitteratur.

 2. Toppenbra bok, lättläst, lärorik.

  Lätt att läsa. Många jättebra tankar som väcker och är igenkännande. Ett bra hjälpmedel för viktminskning som är bestående på sikt.

 3. En professor som vet vad han talar om
  Eli, 28 mars 2014

  Det är tur för Sverige att professor Martin Ingvar finns och även en duktig journalist, Gunilla Eldh, som för fram budskapet. Till skillnad mot många andra professorer som arbetar med överviktsfrågor/livsstilsfrågor och tyvärr också ofta framträder i media, så är Martin Ingvar påläst och tillförlitlig och har fattat hur det fungerar. Han har förstått varför vi blir överviktiga/sjuka. Nuvarande trend med s.k. välfärdssjukdomar och övervikt är katastrofal och kan helt utarma vår sjukvård om ing... Läs hela recensionen

 4. En väldigt bra bok om hur belöningssystemet i...

  En väldigt bra bok om hur belöningssystemet i hjärnanfungerar och ett bra komplement till boken "LCHF för Seniorer". Båda böckerna rekommenderas!!

 5. En uppdatera upplaga om hjärnans roll som dirigent i...
  Eva Söderlund, 11 maj 2013

  En uppdatera upplaga om hjärnans roll som dirigent i en värld av frestelser och hur man faktiskt själv kan ta taktpinnen. Efter denna lättuggade redogörelse för vårt frosseri återstår inga bortförklaringar!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna