Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2012-11-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Karin Ashing
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
700 g
ISBN
9789127134676
Synligt lärande för lärare (häftad)

Synligt lärande för lärare

(23 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-11-23
550
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Synligt lärande för lärare kopplar världens största forskningsöversikt om undervisningsstrategier till praktiskt genomförande i klassrummet. John Hatties forskning involverar miljontals elever och redogör för de mest effektiva arbetssätten för att maximera deras studieresultat. Boken utgår både från lärares och elevers perspektiv och ger konkret vägledning för lektionsförberedelser, att tolka lärande och återkoppling under lektionen samt lektionsuppföljning. Den innehåller checklistor, konkreta övningar, fallstudier, och tar upp frågor som elevmotivation, undervisningsstrategier och ledarskapet i klassrummet.

Synligt lärande för lärare riktar sig till lärarstudenter och lärare som vill ha evidensbaserade svar på frågan hur man kan förbättra elevers studieresultat.

John Hattie är professor och chef för Melbourne Education Research Institute vid University of Melbourne, Australien, samt hedersprofessor vid University of Auckland, Nya Zeeland. Hans bok Visible learning. A synthesis of over 800 meta-analyses relating to achievement är världens största forskningsöversikt om vad som påverkar elevers studieresultat och finns översatt till svenska, Synligt lärande - en syntes (Natur & Kultur, 2014). Hattie har även skrivit boken Hur vi lär (Natur & Kultur, 2014) tillsammans med Gregory Yates.

Läs intervju med John Hattie i Svenska Dagbladet från hans Sverigebesök i april 2013 eller se Hatties TEDxTalk från TEDx Norrköping i november 2013.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Synligt lärande för lärare
 2. +
 3. Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i sven... av Jan Håkansson, Daniel Sundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1042 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Synligt lärande för lärare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärarhandledning
  Jan Eriksson, 17 januari 2019

  Boken var bra och informativ och den rekommenderas. Konstiga kommentarer om Graal och märkliga parenteser på baksidan av boken var malplacerade.

 2. En självklar plats på skrivbordet
  Sanna Lambertsdotter, 4 juni 2014

  Detta borde vara sommarpresenten från landets huvudmän till alla yrkesverksamma pedagoger och ha en självklar plats bredvid LGR11 på skrivbordet.

 3. Mycket intressant bok med aktuell forskning om hur man...
  MAGNUS EKVALL, 25 april 2013

  Mycket intressant bok med aktuell forskning om hur man kan synliggöra lärandet i skolan. Jag använder den som huvudkälla i mitt uppsatsarbete på Lärarprogrammet där jag skriver om metakognitivt lärande. En mycket intressant bok som alla lärare kan ha stor behållning av i sitt viktiga arbete i skolan.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Hattie