Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2013-03-18
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Måna Nilsdotter
Originaltitel
Dyslexi : Fra teori til praksis
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
230 x 156 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Eue
ISBN
9789127134683
Dyslexi : Från teori till praktik (häftad)

Dyslexi : Från teori till praktik

(3 röster)
Häftad Svenska, 2013-03-18
528
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Det är oumbärligt med kunskap inom dyslexiområdet för att kunna erbjuda en anpassad och framgångsrik undervisning till elever som kämpar med stora läs- och skrivsvårigheter. Den här boken, som nu ges ut i en uppdaterad och omarbetad andra utgåva, beskriver såväl det medicinska och individinriktade perspektivet som ett mer socialt perspektiv på dyslexi. I boken får läsaren en grundlig förståelse för hur dyslexibegreppet har vuxit fram och förändrats med ökad insikt för vad som orsakar dyslexi.

Författarna redogör för forskning som visar att explicit undervisning i fonemanalys i många fall kan förebygga lässvårigheter. Boken pekar även på faktorer som generellt främjar läs- och skrivinlärningen, till exempel vikten av tid för inlärning, betydelsen av överinlärning och automatisering, övningar i fonologisk medvetenhet och arbete med läsförståelse. Den visar också hur en noggrann kartläggning av avkodnings- och rättskrivningssvårigheter kan användas för att individanpassa undervisningen.

Detta standardverk vänder sig främst till studenter, lärare, specialpedagoger och skolpsykologer men kan även läsas av alla som intresserar sig för ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dyslexi : Från teori till praktik
  2. +
  3. Läsförståelse : insikt och undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsförståelse : insikt och undervisning av Jane Oakhill, Kate Cain, Carsten Elbro (häftad).

Köp båda 2 för 882 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna