The Vienna Jazz Trio (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-12-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 135 x 24 mm
Vikt
535 g
SAB
Hc,839.73
ISBN
9789127135352
The Vienna Jazz Trio (häftad)

The Vienna Jazz Trio

Häftad,  Svenska, 2012-12-03
189
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En kärleksförklaring till jazzen, men också en fascinerande berättelse om några okuvliga människor. Bakgrunden är det lidande som genom nazismen och Förintelsen drabbade oändligt många människor - och hela den idémässiga miljö som en gång blomstrade i Europa och det kosmopolitiska Wien.

I ett hus nära stillahavsstranden i San Diego sitter en gammal man, Nathan Menzel, och låter sig intervjuas av en journalist om sitt liv som pianist och författare. Hans berättelse tar sin början i Wien på 20-talet, där han med två vänner bildade The Vienna Jazz Trio.

Vi följer vännerna i den socialistiska gruppen, på spelningar och i kontakten med psykoanalytikerna i Wien, en stad som sjuder av både musiktradition och diskussioner om socialism, psykoanalys och judendom. Samtidigt växer sig antisemitismen och fascismen allt starkare och kampen med den socialistiska arbetarrörelsen utspelar sig på gator och politiska möten.

Författaren flätar samman sina romanfigurers öden med dokumentära historiska händelser i mellankrigstidens Wien, liksom med verkliga personer: jazzmusiker, forskare och psykoanalytiker. När katastrofen närmar sig Wien i slutet på 30-talet utvecklas historien till en alltmer grym och tragisk skildring av det mänskliga sammanbrottet.

The Vienna Jazz Trio ger en bred och inträngande lektion i samtidshistoria, fylld av engagemang. Blandningen av storpolitik, jazz och psykoanalys bidrar också till oförutsägbarheten i berättarglädjen.

Tomas Böhm var författare och psykoanalytiker verksam i Stockholm. Han har tidigare gett ut bl.a. fackböckerna Efter förälskelsen , Om otrohet , Ska du säga! , Inte som vi , Att ha rätt , och romanerna Fjällturen , Biggles tappar håret , Nödutgång och Adamsäpplen och huvudvärk .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. The Vienna Jazz Trio
  2. +
  3. Nödutgång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nödutgång av Tomas Böhm (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Böhm