Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Bergsten, Katja (förf.) / Hernborg Axelson, Åsa (red.) / Waldersten, Petra (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
404 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789127135581
Affektfokuserad psykodynamisk terapi : teori, empiri och praktik (häftad)

Affektfokuserad psykodynamisk terapi : teori, empiri och praktik

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-01-15
391
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är den första svenska boken om affektfokuserad psykodynamisk terapi. Våra grundaffekter styr vår uppmärksamhet och förbereder oss för handling. De berättar vad som är viktigt och hjälper oss att kommunicera det till andra.

Hur vi hanterar våra affekter beror dock till stor del på vilka relationella erfarenheter vi gjort. En affektfokuserad psykoterapi ger möjligheten att i en nära och förtroendefull relation uppmärksamma och närma sig sina affekter på djupet så att en ominlärning och integration kan ske. För att få mer kontakt med sina genuina känslor och behov behöver patienten få hjälp att se och släppa de försvar som inte är adaptiva, för att kunna ersätta dem med mer balanserade sätt att reglera affekter och ångest. Därför är terapeuten aktiv, fokuserad och så upplevelsenära som möjligt.

Boken ger en god förståelse för såväl teori och forskning, som den praktiska tillämpningen. Författarna tar bland annat upp affektteori och anknytningsteori med koppling till psykoterapi. Med hjälp av många fallvinjetter och dialoger illustreras olika interventioner för arbete med försvar, reglering av ångest och skam samt fördjupning av affekter.

Boken är skriven för studerande inom psykoterapi och för verksamma psykoterapeuter - och för alla som vill veta mer om affektfokuserat arbete i psykoterapi.

Författarna är verksamma som behandlare, handledare, utbildare och forskare inom affektfokuserad psykodynamisk terapi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Affektfokuserad psykodynamisk terapi : teori, empiri och praktik
 2. +
 3. Anknytning i psykoterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i psykoterapi av Camilla Von Below (inbunden).

Köp båda 2 för 778 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Affektfokuserad psykodynamisk terapi : teori, empiri och praktik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt introduktion till området
  Christoffer, 25 maj 2021

  Köpte denna boken till studierna på psykologprogrammet och tycker den är bra skriven med ett enkelt språk och väl genomtänkt informationsföljd. Fungerar perfekt som introduktion till affektfokuserad psykodynamisk terapi

 2. PDT 2.0
  MBK, 5 februari 2017

  En introduktionsbok för de som är nyfikna på moderna former av psykodynamisk terapi.
  Jag upplever att affektfokuserad PDT känns intuitivt riktig och är lätt att ta till sig. Affektfokuserad PDT tydliggör skillnaden mellan försvar, ångest/hämning av känsla och adaptiva känslor (en av Malans trianglar). En central skillnad mot KBT är att affektfokuserad PDT fokuserar på inre konflikter och känslor, där KBT istället fokuserar på tankar och föreställningar (beliefs).
  I traditionell psyk... Läs hela recensionen

 3. Väldigt lättläst och användbar
  Loris, 24 augusti 2015

  Boken är väldigt bra och förklarar de viktigaste komponenterna i affekter samt går igenom alla försvar på ett bra sätt. Genom hela boken så är det fallbeskrivningar via dialog mellan terapeut och patient som synliggör hela problematiken på ett mycket översiktligt sätt. Om du funderat på att köpa den - gör det, du kommer bli nöjd med ditt köp!

 4. Lättillgänglig kunskap
  Malin Borgström, 24 april 2015

  Mycket välskriven. Tydlig. Pedagogisk. Lätt att förstå. Har redan innan jag läst ut den hunnit få användning av kunskap ur boken. Rekommenderas å det varmaste!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna