Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
576
Utgivningsdatum
2015-07-21
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
233 x 163 x 42 mm
Vikt
1152 g
ISBN
9789127135888

Klinisk barnpsykologi : Utveckling på avvägar (2:a utgåvan)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-07-21
699
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Klinisk barnpsykologi beskrivs barns psykiska ohälsa som en avvikelse från den förväntade utvecklingen, snarare än som väsensskild. Hur barnet utvecklas beror på samspelet mellan barnets medfödda egenskaper och omgivningens svar på barnets behov och personliga uttryckssätt.

Bokens första del ger grundkunskaper kring barns utveckling och hur den kan komma på avvägar. Författarna berättar hur man kan förebygga, upptäcka, utreda och behandla psykiska besvär hos barn, där familjen och omgivningen spelar en viktig roll.

Bokens andra del förmedlar aktuell kunskap om de vanligaste barnpsykologiska problemen upp till 12 års ålder bland annat depression, adhd och separationsångest - grundat i diagnossystemen DC:0-3R och DSM-5. Förekomst, uppkomst, orsak, utredning och behandling beskrivs och många kliniska exempel ger inblick i hur problemen kan yttra sig och påverka barnet och dess familj.

Detta är en grundligt reviderad andra utgåva som innehåller flera nyskrivna kapitel om bland annat hjärnan, genetik, psykisk ohälsa hos små barn (0-3) och kulturella aspekter.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk barnpsykologi : Utveckling på avvägar (2:a utgåvan)
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klinisk barnpsykologi : Utveckling på avvägar (2:a utgåvan). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst men trivial
  MBK, 13 augusti 2016

  Denna bok var en besvikelse för mig; innehållsmässigt ser det bra ut med viktiga ämnen men när man börjar läsa staplas självklarheter och trivialiteter på varandra. Boken kan vara lämpad för den som vill börja på en grundläggande nivå men det är för mig förvånande att den används som lärobok vid högre studier. (Jag tycker att den "borde" vara mer lämpad för gymnasial nivå).
  Boken är även enligt min mening alltför ordrik, min upplevelse är man hade kunnat få fram innehållet med betydligt ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner