Italienaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2013-04-15
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Larsson, Elsa Wohlfart (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789127135895
Italienaren (pocket)

Italienaren

(22 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-04-15
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Något är galet med bonden och bussreparatören Karl-Erik »Italienaren« Andersson i byn Ålsvarta i Västmanland. Han börjar bli sluten och argsint. För sonen Peter betyder det att en livsavgörande tidpunkt närmar sig: att tvingas ta över den älskade men slitna föräldragården, trots att han drömmer om att bygga sig ett helt annat liv. Vägen dit bjuder på många överraskningar.

Sven Olov Karlssons debutroman Italienaren kom ut första gången år 2003 och blev hans genombrott hos både kritiker och en stor läsekrets. Det är en släktkrönika och modern landsbygdsskildring som med humor, värme och förtvivlan visar att det finns en berättelse i allt och att döden inte behöver få sista ordet.
I samma miljöer utspelar sig även romanerna Amerikahuset (2008) och Porslinsfasaderna (2013).

"Hur kan en så sorglig bok vara så rolig och underhållande? En av de mest gripande romaner jag läst."

Katarina Mazetti, författare till Grabben i graven bredvid

"Ett ömsint fadersporträtt och en fin gestaltning av klassresenärens ofrånkomliga kluvenhet."

Tomas Bannerhed, författare till Korparna, Augustprisvinnare 2011

"Vissa kapitel står för sig själva som små noveller där mer än bara dråpliga anekdoter och udda människor får mig att minnas Lars Molin . . . Som helhet är Italienaren en frisk och vidöppen början på ett författarskap som har goda förutsättningar att locka många läsare."

Svenska Dagbladet

"Karlsson skriver lika fast rotad i dyngrealismen som Moa Martinson och med ett episkt lyft i tilltalet som knappt ens Selma Lagerlöf skulle skämmas för."

Expressen

"Man kan läsa Italienaren som ett utforskande av den traditionella mansrollen, som ett tidsdokument över bondekulturen i Bergslagen, eller som en realistisk skildring av cancerns nedbrytande konsekvenser, men mest av allt är Italienaren ändå ett rörande tacktal till far från son."

Södermanlands Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Italienaren
 2. +
 3. Amerikahuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amerikahuset av Sven Olov Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Italienaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den bästa boken jag läst
  Sabina Håve, 9 oktober 2020

  Jag har nu köpt det 3:dje exemplaret av Italienaren, för att denna gång ge till en väninna. Det gör jag för att jag anser att Italienaren är den bästa bok som någonsin skrivits. Jag är själv författare, med intresse för form och färg gällande språk och handling, och Sven-Olov Karlsson har här åstadkommit den mest lysande skildring när det kommer till kärleken till sin far, beskrivningen av en familjerelation och platsen där han vuxit upp. Jag har läst hans roman många gånger, och blir lika fa... Läs hela recensionen

 2. Sorglig och rolig på samma gång. Sven Olov Karlsson...
  ELVY WICKLUND, 1 januari 2014

  Sorglig och rolig på samma gång. Sven Olov Karlsson beskriver en bortdöende svensk landsbygd och dess människor så man känner igen sig.

 3. Blev glatt överraskad över hur bra den var. Levande,...
  Bokmalen, 18 juni 2013

  Blev glatt överraskad över hur bra den var. Levande, engagerande och sant om svensk landsbygd och ett kärleksfullt porträtt av en far. Läs den! Gör teve-serien av den!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sven Olov Karlsson