Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2013-08-31
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Fock, Elisabeth (red.) / Schaefer, Karin (form) / Kern, Anna (foto)
Dimensioner
238 x 195 x 17 mm
Vikt
640 g
SAB
Qcca
ISBN
9789127135925
Karins syjunta : broderier, mönster och folklore (inbunden)

Karins syjunta : broderier, mönster och folklore

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-08-31

Slutsåld

I Karin Holmbergs nya bok Karins syjunta finns förslag på ett 30-tal olika projekt att göra på syjuntan. T ex broderade kökshanddukar, halsband med tyg och träkulor, pennfodral med tygtryck, pennburk med korsstygn, broderade julkort, virkade figurer och stickade bollar. Karin har också bjudit in fem olika hantverksbloggare som medverkar i boken och bidrar med ett projekt var.
Ingen syjunta är komplett utan fika och Karin serverar både korsstygnskakor och spetskakor att knapra på under handarbetets gång.
Boken inspirerar till att dra igång egna syjuntor och är indelad i fem olika teman: Prickar, Djur, Blommor, Folklore och Jul. Till alla projekt finns tydliga beskrivningar och information om vilket material som behövs. Många av projekten går att genomföra på en till två kvällar och svårighetsgraden är lätt till medel.
Karin Holmberg är en av Sveriges mest erkända brodöser internationellt, som rönte stor uppmärksamhet med sin examensutställning våren 2008 där hon broderat landskapsbroderier på färdiga trikåplagg från H&M. Karin Holmberg broderar på det mesta skor, tröjor, papper, väskor. Stort som smått. Svårt som lätt. Gammalt som nytt. Det här är hennes tredje bok. Följ gärna Karin på hennes populära blogg, Brodösens blogg på www.karinholmberg.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Karins syjunta : broderier, mönster och folklore. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Handarbeten av alla de slag.
    Rutan Tutan, 17 juli 2016

    Stickat, virkat, broderat, sytt och målat. Ja i boken finns även recept på kakor till syjuntans fika.
    Några exempel på bokens innehåll: Halsband med målade kulor, kudde med djurbroderi, förkläde i lapptäcksteknik, broderade tofflor (bedårande!), blommiga vantar, målade sneakers, broderad gardinkappa m m. Mönsterblad ingår. En intressant bok för den som tycker om att handarbeta och gärna vill ha tips på arbeten som inte tar så lång tid att få klara.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Karins syjunta : broderier, mönster och f...

Bokvideo