Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lärare Lär
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-09-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Granlund, Bitte (form)
Dimensioner
210 x 150 x 22 mm
Vikt
494 g
ISBN
9789127136007

Aktiv läskraft, Fk-årskurs 3 : Att undervisa i lässtrategier för förståelse

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-09-25
432
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Aktiv läskraft med inriktningen Förskoleklass åk 3 är Barbro Westlunds sista bok i den stadieindelade serien om läsförståelseundervisning. I den här boken får även fritidhemmet stort utrymme. Den sammanbindande länken mellan skola och fritidhem är ett gemensamt undervisningsansvar. Lärarna ansvarar för samma barn, men på olika sätt och ofta vid olika tidpunkter under skolveckan.

Aktiv läskraft innebär att alla lärare ger eleverna stöd i att bli medvetna om och ta tillvara kraften i sitt eget tänkande när de läser. En förutsättning för att detta ska ske är att läraren är medveten om hur en god språk- läs- och skrivundervisning kan organiseras så att alla elever, oavsett bakgrund och förutsättningar att lära, kan utvecklas. Tidiga insatser för elever i behov av stöd är centralt.

Aktiv läskraft ger många konkreta förslag på hur du kan omsätta teori till praktik, både vad gäller språkutvecklande arbetssätt, läsinlärning och läsförståelseundervisning. Författaren visar hur kognitiva och sociokulturella teorier kan samspela i en balanserad syn på en aktiv läsundervisning, där eleven alltmer övertar ansvaret för sitt eget lärande. Aktiv läskraft ger varje elev möjlighet att utvecklas till em nyfiken, kreativ, eftertänksam och kritisk läsare!

Aktiv läskraft vänder sig främst till lärarstudenter, och yrkesverksamma lärare med ansvar för de yngre skolåren. I boken delar författaren med sig av sina egna erfarenheter, genom att både reflektera över sin tidigare roll som klasslärare och idag som lärarutbildare.

Boken är konkret och lättöverskådlig där varje kapitel inleds med en innehållsdeklaration i punktform och avslutas med centrala begrepp i kapitlet samt frågor att diskutera. Insprängt i stoffet finns rutor med klassrumsexempel från författarens tid som klasslärare eller från rollen som lärarutbildare. Här finns också tydliga strategier och schematiska förklaringsmodeller. (...) Dessa
lyfter fram och ger en bra överblick över innehållet. I ett av kapitlen tar författaren också upp digitala resurser i läs- och skrivundervisningen. Det är en gedigen erfarenhet som ligger bakom boken som är mycket användbar i framför allt lärarutbildningen.
Marianne Petrén, BTJ-häftet nr 24, 2017
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktiv läskraft, Fk-årskurs 3 : Att undervisa i lässtrategier för förståelse
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aktiv läskraft, Fk-årskurs 3 : Att undervisa i lässtrategier för förståelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra bok!
    Lärarstudent f-3, 25 december 2018

    Älskar denna bok. Den behandlar många olika fält och den är mycket strukturerad, så man kan hitta i princip allt i den.

Visa alla 1 recensioner