Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2013-09-28
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Lotta Geffenblad
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
362 g
SAB
Hcg
ISBN
9789127136106

Jagger Jagger

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-09-28
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor

Nominerad till årets svenska barn- och ungdomsbok. Motiveringen lyder: "Bengt är åtta år och mobbad. Mötet med uteliggarhunden Jagger, som bor i en container, förändrar Bengts liv. Med suggestiv kraft och subtil humor skildrar Frida Nilsson barns utsatthet och en självupptagen vuxenvärld. Detta är en stark berättelse om utanförskap och upprättelse."

Det gick ännu fler timmar. Till slut var det inte bara min stjärt som kändes som betong utan hela jag. Hjärnan med. Jag kunde inte tänka, bara frysa. Jag var inte rädd för råttorna längre. Det fanns inga. Astrid var störd och löjlig och asdum. Allan och Gustav med. Jag önskade att de inte fanns. Nej, förresten, jag önskade att jag själv inte fanns. Det vore bättre. Då levde det en äcklig tjockis mindre på jorden. Och då behövde inte mamma vara så sabla ledsen för att hon hade ett barn som ingen ville leka med.

Bengt mobbas av de andra barnen på gården, han vill helst inte gå ut alls. Men varje dag lämnar mamma en lapp på köksbordet med ärenden hon vill att han ska gå, om så bara till soprummet. Bengt vill inte att mamma ska bli ledsen så för att slippa förklara att han blir mobbad går han ut. En gång fick han sin mössa kastad i ån, en annan lera på cykelsadeln. Den gången då han träffade Jagger var han inlåst i soprummet. Jagger är uteliggarhund och ingen lämplig kompis alls, enligt föräldrarna i huset. De ler vänligt mot Bengt och hans föräldrar, pratar och låtsas minst av allt om att deras barn mobbar Bengt. Den enda som inte låtsas är Jagger, han tycker att Bengt ska hämnas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jagger Jagger
 2. +
 3. Kråkans vilda piratsommar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kråkans vilda piratsommar av Frida Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jagger Jagger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jagger Jagger
  Bengt Gustafsson, 7 maj 2014

  Jag köpte boken till mitt 10-åriga barnbarn. Alvin läser gärna och ofta . Han tyckte om boken för den var spännande och intressant. Han saknade att man inte fick veta hur det gick för pojken när han flyttade hem till sin mamma igen. Alvin undrar om det finns någon fortsättning på den här boken.

  Hälsningar

  Farmor Ann-Christin

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frida Nilsson

Övrig information

Se Frida Nilsson berätta om sin bok och hur det känns att vara nominerad till Augustpriset.