Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2014-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
216 x 140 x 25 mm
Vikt
502 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127136113
Att leva med smärta : ACT som livsstrategi (inbunden)

Att leva med smärta : ACT som livsstrategi

(24 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-04-05
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Trots att kunskapen om smärta och smärtbehandling aldrig har varit större är långvarig smärta fortfarande ett problem för många människor. Boken Att leva med smärta vänder sig till dig som är nyfiken på vad du själv kan göra för att förbättra din tillvaro, även om smärtan inte försvinner.

I Att leva med smärta presenteras en alternativ väg att gå när livet har krympt men värken finns kvar, när smärtstillande inte hjälper och drömmar om framtiden hamnat på undantag. Om livet ska handla om mer än att bara överleva måste något förändras. Metoden som beskrivs i boken kallas ACT och är en vidareutveckling av kognitiv beteendeterapi (KBT) med inslag av mindfulness.
Under de år jag jobbat med smärtpatienter har jag ännu inte sett några mirakel. Däremot har jag vid uppre pade tillfällen sett hur personer med mycket svåra symptom efter en lång tid av begränsningar och reducerad livskvalitet steg för steg har ökat sin funktionsförmåga och skapat något av sitt liv som de knappt vågade hoppas på. [ ] På frågan om smärtan finns kvar har jag många gånger fått svaret Jo visst, den är ungefär densamma men den hindrar mig inte längre.

Ur Att leva med smärta ACT som livsstrategi

 
Rikard Wicksell, psykolog och med. dr, är en förgrundsfigur inom den internationella ACT-forskningen. Han är en av grundarna till Sektionen för Beteendemedicinsk Smärtbehandling vid Karolinska Universitetssjukhuset och är idag ansvarig både för dess kliniska del och för forskningsverksamheten. Han är även verksam vid Institutionen för Klinisk Neurovetenskap, Karolinska Institutet.

Här kan ni se och höra Rikard berätta om boken i UR:s "En bok, en författare".

 

"Rikard Wicksell skriver empatiskt och initierat om den svåra konsten att sluta fred med en långvarig och ibland oförklarlig smärta. Om att leva med den så meningsfullt som möjligt. Med ett vidare perspektiv handlar boken lika mycket om att bära livets smärta. Den har därför något att ge oss alla."
Anna Kåver, Leg. Psykolog/Leg. Psykoterapeut

 

Smärta kan förvandla livet till ett mentalt väntrum en till synes oändlig räcka av behandlingar utan egentliga resultat och en ständig väntan på att det normala livet ska börja igen. Har du fått nog av det kommer den här boken att visa dig hur du kan lämna väntrummet. Nu.Steven Hayes, Professor i Psykologi och en av grundarna till ACT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att leva med smärta : ACT som livsstrategi
 2. +
 3. När livet slår till : ACT i svåra stunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt När livet slår till : ACT i svåra stunder av Russ Harris (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Att leva med smärta : ACT som livsstrategi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken!
  Frida, 21 januari 2020

  Mycket bra bok. Jag har 20-åriga kroniska smärtor i nacke och rygg. Jag rekommenderar varmt boken till andra med kroniska smärtor.

 2. Hjälp till självhjälp
  Ewe, 6 april 2016

  Boken ger mig ett verktyg till att kunna leva så gott som det är möjligt trots svår smärta. Lätt att kunna överföra information och övningar till min egen situation. Den har givit mig gnista att göra det jag tycker om och jag kan gå tillbaka till den för att kunna ta till mig innehållet när jag jag känner att jag behöver bli påmind.

 3. Mycket bra bok. Men skulle vilja gå kurs i ACT
  eva duggan, 3 juni 2015

  Hur få tag på kurs i act, finns det genom landtinget? Tycker jag behöver vägledning i grupp. Finns det?
  Med vänlig hälsning Eva Duggan

 4. Bra självhjälps bok
  Eva Petersson, 30 oktober 2014

  Men även för läsare med någon närstående med smärta.
  Även bra för någon med fibromyalgi.
  Och folk som arbetar i vården med patienter med smärta eller äldre har även mycket att hämta. Inte minst om vad som händer med psyket vid långa tider med smärta.

 5. Knepig författare!
  Annicasso, 9 oktober 2014

  Håller som vanligt inte riktigt med författaren. Eftersom jag själv är född med smärta.
  Så är det bara ännu en klurig pryl. På vanlig föträngning

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Att leva med smärta : ACT som livsstrategi

Bokvideo