Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2014-10-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Johansson, Eva Lena (form)
Dimensioner
216 x 140 x 22 mm
Vikt
417 g
SAB
Doga,Dofa
ISBN
9789127136168
Orolig och blyg i skolan : Att möta elever med vanliga och osynliga besvär (inbunden)

Orolig och blyg i skolan : Att möta elever med vanliga och osynliga besvär

Inbunden Svenska, 2014-10-30

Slutsåld

I boken Orolig och blyg i skolan ger psykologen Malin Gren Landell många konkreta råd om hur man som pedagog kan förhålla sig till och bemöta blyga och oroliga barn i skolan. I varje klassrum sitter elever som känner sig blyga och oroliga, och för många av dem kan rädslan slå knut på lärande och den sociala utvecklingen. En del är rädda för att räcka upp handen eller redovisa, andra känner ångest inför prov.

Malin Gren Landell beskriver hur oro och rädsla yttrar sig, och vilka konsekvenser det kan leda till i skolarbetet. Hon förklarar vad du som pedagog kan säga och göra för att dina elever ska känna sig värdefulla och trygga, våga ta mer plats och visa vad de kan. Hon tar även upp vad du kan tänka på i samtal med föräldrar, och när elevhälsan bör kopplas in.

Orolig och blyg i skolan är främst skriven för studerande och yrkesverksamma lärare, speciallärare, specialpedagoger och fritidspedagoger. Eleverna i fokus är främst från förskoleklass till årskurs 9. Boken kan även läsas av föräldrar med intresse för ämnet.

Malin Gren Landell är leg. psykolog och leg. psykoterapeut och har i många år arbetat med barn och unga med besvär av oro, samt forskat på social rädsla och elever med ogiltig frånvaro. Hon har haft uppdrag för Socialstyrelsen och Skolinspektionen, samt medverkat i en bok om elevhälsa.

Läs gärna en intervju med Malin Gren Landell i Lärarnas Tidning (januari 2015) eller se henne berätta om boken i UR:s program En bok, en författare (2014). 
"Malin Gren Landell ger i boken tips på hur lärare kan upptäcka och bemöta oro, rädsla och ångest hos elever. Bland annat beskriver hon noga hur läraren kan närma sig elever som inte verkar må bra i skolan och vilka frågor som är lämpliga att ställa."

Ann Werner, Pedagogiska Magasinet nr 1 2015

Jag tycker att skriften är angelägen, saklig och ganska lättläst och den är användbar som uppslagsbok när man ställs inför dessa, tyvärr, ganska vanliga problem i skolan.

Marianne Ericsson, BTJ Häftepos 15104027
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Gren Landell

  • Främja närvaro : att förebygga frånvaro i skolan

    Malin Gren Landell

    Omfattande skolfrånvaro är en stor utmaning som kan bero på pedagogiska, sociala och psykologiska faktorer. Problemet kan ta mycket tid och resurser för dig som ansvarig skolledare och konsekvenserna är allvarliga, både på kort och lång sikt. Främ...

  • Orolig och blyg i skolan : Häftad utgåva av originalutgåva från 2014

    Malin Gren Landell

    Häftad utgåva av originalutgåva från 2014. I boken Orolig och blyg i skolan ger psykologen Malin Gren Landell många konkreta råd om hur man som pedagog kan förhålla sig till och bemöta blyga och oroliga barn i skolan. I varje klassrum sitter eleve...