Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2013-06-28
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Karin Ashing
Medarbetare
Granlund, Bitte (form)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
444 g
ISBN
9789127136328
Utmanande undervisning i klassrummet: Återkoppling ansträngning utmaning rekreation (häftad)

Utmanande undervisning i klassrummet: Återkoppling ansträngning utmaning rekreation

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-06-28
432
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Utmanande undervisning i klassrummet är en praktisk handbok att använda vid planering av undervisning, såväl för enskilda lärare som för arbetslag. Boken ger konkreta förslag på hur man kan skapa en utforskande, nyfiken och lustfylld lärandemiljö i klassrummet genom att fokusera på följande fem centrala begrepp:

* Självkänsla
* Ansträngning
* Återkoppling
* Utmaning
* Reflektion

Författaren James Nottingham beskriver hur man kan arbeta för att stärka elevers självkänsla och öka medvetenheten om hur viktig den egna ansträngningen är för lärande. Han belyser också återkopplingens betydelse för elevers motivation och redogör för tre grundläggande aspekter: innehåll, tidpunkt och rollfördelning.

I Utmanande undervisning i klassrummet presenteras hur man kan planera och genomföra undervisning så att eleverna utvecklar sin förmåga att formulera självständiga ståndpunkter och reflektera över sitt eget lärande. Den innehåller också många exempel på lektionsplanering med syfte att utmana och utveckla elevers kreativa och kritiska tänkande.

James Nottingham har flerårig erfarenhet av arbete både som lärare och skolledare i Storbritannien, och har ett nära samarbete med skolforskaren John Hattie. James Nottingham arbetar med skolutveckling och det skandinaviska skolutvecklingsprogrammet Visible Learning Plus.

Läs om boken på IT-mammans blogg.

Det som gör hans bok läsvärd och intressant är hans många konkreta lektionsplaneringar och strukturer för undervisning. Han refererar till forskning och visar med många modeller hur eleverna lär sig bättre med hjälp av återkoppling och reflektion. (...) Boken, som är lättläst, indelad i många stycken med underrubriker, färgade ramar m.m, riktar sig till lärare i grundskolans alla år.

Marianne Ericson, BTJ-häftet 2013:18
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utmanande undervisning i klassrummet: Återkoppling ansträngning utmaning rekreation
 2. +
 3. Utmaningsmodellen : ge dina elever rätt motstånd och stöttning genom lärandegropen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmaningsmodellen : ge dina elever rätt motstån... av James Nottingham (häftad).

Köp båda 2 för 858 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Utmanande undervisning i klassrummet: Återkoppling ansträngning utmaning rekreation. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmanande undervisning
  SXX488, 28 januari 2016

  En verkligt inspirerande bok som alla lärare borde läsa! Ger goda råd om hur man kan utveckla ett förhållningssätt som gör att eleverna lär sig mer

 2. På god grund och praktiskt användbart
  Anette Frank, 6 juli 2015

  Bra upplägg och koppling mellan bokens olika delar. Tydlig och konkret, på god grund. Användbar direkt i arbetet i planering och klassrum.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av James Nottingham