Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2019-02-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127136502
Guldbröllop (e-bok)

Guldbröllop (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-05
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vad är det som gör att ett par som i ungdomen finner varandra lyckas leva tillsammans i femtio år?
Clarence och Gunnel Crafoord började lägga märke till bröllopsfoton från 1960-talet som infördes i tidningen under rubriken Guldbröllop och de funderade över vilka liv dessa människor hade levt tillsammans. Vilka var de? Vad hade de upplevt? Vilka svårigheter hade de mött? Vilka var de viktigaste faktorerna för ett långt liv tillsammans?

Så mycket har hänt under de gångna femtio åren, inte minst när det gäller förhållandet mellan män och kvinnor. Förändringar av ekonomi och levnadsstandard är påtagliga, yrkeslivet har fått nya och annorlunda villkor. Så växte en idé fram: de skulle söka upp ett antal av guldbröllopsparen och intervjua dem ? som ett slags det äktenskapliga livets upptäcktsresande. Clarence och Gunnel, gifta med varandra sedan ett drygt tiotal år tillbaka, ville följa det femtioåriga samlivets olika faser ur skilda perspektiv och resultatet blev denna bok om livslånga relationer.
Boken Guldbröllop innehåller kapitel om bl.a. långa relationer skildrade i litteraturen, om kriser och goda perioder, om värderingar, religiös förankring och politiskt engagemang samt den vuxna sexuella passionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Guldbröllop