Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2013-12-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127136595
De förlorade barnen (e-bok)

De förlorade barnen E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-09

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
När ett barn försvinner sätts samhället i larmberedskap. Polisen sätter in alla resurser. Hundratals människor anmäler sig frivilligt för att leta, hjälpa, trösta och om brott begåtts, fördöma.

De senaste åren har närmare 800 ensamkommande flyktingbarn och ungdomar försvunnit spårlöst i Sverige medan de bott på transitboenden och varit myndigheternas ansvar. 66 av dem har varit under tretton år. Med dessa barn blir det aldrig fråga om skallgång, det görs inga polisutredningar, vi ser inga svarta rubriker. Teorierna om vad som hänt dem är många, men ingen vet säkert, eftersom ingen brytt sig om att undersöka saken. Förrän nu.

De prisbelönta journalisterna Jens Mikkelsen och Katia Wagner har spårat några av dem som försvunnit i Sverige och Europa. De möts av helt andra historier; 16-årige Ghazi som tvingats sälja droger. Kardo som prostituerar sig. Mohammad som lever på Londons gator. Och vad var det egentligen som hände när 14-åriga Muna en dag bara var borta?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Ingen plats för mig

    Wagner Katia

    Ghazi och Katia träffas i Oslo 2012. Han har tagit sig från Tunisien, över Medelhavet genom Europa och är i händerna på en knarklangare som slår och hotar. Katia är journalist och jobbar med en reportagebok om ensamkommande som försvinner. När bok...

  • Pojkarna och de ensamma poliserna

    Wagner Katia

    En dag är de där. Unga killar som lever på gatan och sover utomhus, mitt i Stockholm. Poliserna Christian Frödén och Mikael Lins bestämmer sig för att lära känna pojkarna. Vilka är de? Varför har de hamnat här? En kort tid senare grips elvaåriga A...