Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2014-05-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Kapadia, Sam (form)
Dimensioner
229 x 155 x 15 mm
Vikt
412 g
SAB
Eab
ISBN
9789127137066
Att bedöma och sätta betyg : Tio utmaningar i lärarens vardag (häftad)

Att bedöma och sätta betyg : Tio utmaningar i lärarens vardag

(8 röster)
Häftad Svenska, 2014-05-23
380
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken Att bedöma och sätta betyg ger god vägledning i hur man kan arbeta effektivt med formativ bedömning, betygsättning och betygsunderlag. Den ger också handfasta råd i hur man kan utveckla arbetsformer som fungerar i en lärares vardag.

Att bedöma och sätta betyg är en av lärarens viktigaste och svåraste uppgifter och i det arbetet uppstår frågor. Författarna diskuterar dessa utifrån tio konkreta utmaningar i lärarens bedömningsvardag. Exempel på detta är hur man kan samla in ett allsidigt bedömningsunderlag, ge effektiv återkoppling, använda själv- och kamratbedömning och ta ställning i frågor om digitalt dokumentationsstöd.

Boken belyser hur samverkan mellan praktisk erfarenhet, skolans styrdokument och aktuell forskning kan stärka professionen. Ambitionen är också att visa det som inte låter sig fångas i entydiga riktlinjer från myndigheter eller i forskning. Den enskilda läraren har, trots allt, ett stort handlingsutrymme i sin yrkesutövning.

Att bedöma och sätta betyg. Tio utmaningar i lärarens vardag riktar sig både till lärarstuderande och verksamma lärare inom grund- och gymnasieskola. Boken kan användas som diskussions- och reflektionsunderlag och i arbete med bedömning och betygssättning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att bedöma och sätta betyg : Tio utmaningar i lärarens vardag
  2. +
  3. Betygssättning : en handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Betygssättning : en handbok av Anders Gustavsson, Per Måhl, Bo Sundblad (häftad).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att bedöma och sätta betyg : Tio utmaning...