Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2014-01-31
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127137219
Drick! (e-bok)

Drick! E-bok

Vin, öl och sprit med Alf Tumble - hemma och på krogen

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-31

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
?Sommelieren bugar och lämnar över den tunga vinlistan med läderpärmar. Han förklarar att han mer än gärna assisterar mig i mina val av vin, restaurangens källare hör till regionens bästa, ja kanske till och med landets. Jag avböjer artigt och försjunker i den heliga lektyren. Varför låta någon annan tala om vad som är gott i godispåsen? Naturligtvis har jag plöjt igenom listan flera gånger på nätet. Jag vet exakt vad jag vill ha.?

Varför är Madeira godast till blodpudding? Vilket flygbolag har bästa vinlistan? Och vilken bärs gör sig egentligen bäst i garderoben?

I Drick! guidas du genom vinlistor, barstolar och ölkranar ? nyfiket, avdramatiserat och bortom allt snobberi. Du möter vinet, ölen och spriten i sammanhang du känner igen: söndagsmiddagen, krogen, cocktailbaren, festen, smörgåsbordet, puben, resan och butiken. Vill du läsa om druvkloner, jäststammar och appellationsregler finns det andra böcker. Drick! är en handbok av praktiskt snitt, skriven och tillägnad alla som helt enkelt vill dricka lite bättre.

Alf Tumble är house-djn och musikproducenten som via sommelierstudier förlorade sig i vinets värld. Idag delas passionen lika mellan vin, öl, sprit och disco. Han skriver bl.a. i Nöjesguiden, Gourmet, Livets goda, Whisky & Bourbon, Expressen och på Popit.nu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tumble Alf

  • Nebbiolo - så funkar det

    Alexis Askergren Petter, Tumble Alf

    Alf och Petter är tillbaka med en ohämmad hyllning till världens bästa druva. En kärleksfull djupdykning bland de magiska vinerna från Barolo och Barbaresco, och deras än så länge oupptäckta grannar. Vi får följa med på vinresor och träffa produce...