Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2014-08-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Fock, Elisabeth (red.) / Engblom, Mikael (form) / Widén, Mats (foto)
Dimensioner
275 x 220 x 10 mm
Vikt
903 g
ISBN
9789127137462
Äppelfabriken : mustning, äppelsorter och recept (inbunden)

Äppelfabriken : mustning, äppelsorter och recept

(27 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-09
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Äppelfabriken - Mustning, äppelsorter och recept har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Fruktkokbok (Best Fruit Cookbook) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.

"Katharina Ångström Isacsson och Lars Ångströms Äppelfabriken är verkligen en alldeles underbar bok."
Dalarnas Tidning

"Det här är den kompletta boken för äppelälskare."
Kvällsposten

På hösten är det full fart på Äppelfabriken det är många som vill ha sina äpplen mustade, pastöriserade och tappade på bag in box. Katharina Ångström Isacsson kokar marmelad, chutney, gelé och saft som sedan säljs i butiken på gården.

Svenska äpplen anses allmänt som de godaste i världen. Efter en långsam mognad i vårt klimat utvecklar de en fantastisk aromrikedom som för tidigt plockade och besprutade importäpplen aldrig kommer i närheten av.

Med djup kunskap om äppelodling delar Äppelfabriken med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Ett 30-tal äppelsorter som lämpar sig extra bra för svenska förhållanden beskrivs och vi får veta vad de passar bäst till bakverk, must, mos, marmelad eller bara äta direkt som det är. Här finns dessutom praktiska tips och råd om plantering, skötsel och beskärning av äppelträd samt om hur du själv mustar dina äpplen. Boken innehåller ett 50-tal recept med äpplen på bland annat bakverk, marmelad, chutney och mat.

Äppelfabrikens bok inspirerar till nytänkande och tillvaratagande av gammal kunskap. På gamla kartor från år 1640 konstaterar Riksarkivet att de första registrerade äppelodlingarna i Sverige låg just i Hilleshög ute på Färingsö, precis i den kulturhistoriskt vackra miljö där Äppelfabriken 360 år senare slog upp portarna.

Äppelfabriken startades 2006 av Katharina Ångström Isacsson och Lars Ångström. Katharina är utbildad trädgårdsmästare och certifierad fruktträdsbeskärare. Hon är också ordförande för Svenska Pomologiska Sällskapet. Med sina 20 medaljer i SM i Mathantverk är hon en av landets skickligaste marmeladkokerskor. 2014 utsågs Äppelfabriken till Årets landsbygdsföretag i Sverige.

"För mig som nyligen flyttat till hus med trädgård och kommer att få fler äpplen än jag vet vad jag ska göra av i höst passar denna bok som handen i handsken. Jag blir helt enkelt väldigt sugen på att sätta i gång och koka!"
Sara Björkbacka, Sundsvalls Tidning

"Informativt beskrivs hur man planterar och beskär sina äppelträd."
Klas Palmqvist, Östran

"Här delar de med sig av sin stora kunskap om fruktträdet och hur det ska skötas, samt ett 50tal äppelrecept. Katharinas marmelader är något alldeles extra då hon belönats med 20 medaljer i SM i Mathantverk."
Kristianstadsbladet

"Boken är lättbegriplig vilket gör att vem som helst skulle kunna ställa sig i köket och ta sig an sina nyskördade äpplen. Snygg formgivning och snygga bilder. Boken känns äkta."
Outside
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Äppelfabriken : mustning, äppelsorter och recept
 2. +
 3. Stefans stora feta röda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stefans stora feta röda av Stefan Sundström, Jeanette Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Äppelfabriken : mustning, äppelsorter och recept. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Trevligt och upplysande om äpplen.
  Thomas, 11 februari 2017

  För folk som har eller vill plantera äppelträd är boken en bra vägledare.
  Recepten är inspirerande.
  En bra äppelbok helt enkelt!

 2. Väl värd sin plats i bokhyllan
  Anette Isacsson, 25 september 2014

  Trevlig bok för alla som gillar äpplen. Även läsvärd för oss som jobbar med äpplen på något sätt och läst en hel del om äpplen förut. Praktiskt med Äppelfabrikens äppelschema som visar vad det passar att göra av olika äppelsorter. Positivt att fina Holsteiner Cox och Rubinola finns med. Det är en innehållsrik bok med vackra bilder.
  Väl värd sin plats i bokhyllan, prisvärd!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Äppelfabriken : mustning, äppelsorter och...