Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2014-01-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Inge Knutsson
ISBN
9789127137486
Höglandet (e-bok)

Höglandet (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-10
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Island, efter börskraschen. Två par gör en utflykt till det ensliga isländska höglandet i öns inre delar. Landskapet är kargt och ogästvänligt och i den tjocka dimman kör de rakt på ett hus. Bilen går sönder och de tvingas övernatta hos husets ägare, två gamlingar som lever isolerade.
De beter sig märkligt, låser om sig och verkar vara rädda för någon ute i mörkret.
De fyra försöker komma därifrån, men misslyckas gång på gång. Snart blir sprickorna inom gruppen uppenbara.

Egill och Hrafn är sedan länge rivaler. De har båda tillhört finanseliten på Island men har i kraschen förlorat allt och försöker dämpa sin ångest med alkohol, droger och porr. Journalisten Anna är avundsjuk på psykologen Vigdis. Samtidigt är hon den enda som försöker ta reda på vad paret i huset egentligen döljer. Allt tyder på att mannen flytt upp på höglandet för att gömma
sig efter att ha begått ett fruktansvärt dåd. Den mardrömslika situationen intensifieras. De fyra måste samarbeta och själva ta sig därifrån, samtidigt som deras förflutna hinner ikapp dem i allt snabbare takt.

Steinar Bragis andra roman på svenska är en mångskiktad skräckthriller. Island framstår här som en våldsam och brutal plats, präglad av mörk och förvriden sexualitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bragi Steinar

  • Kata

    Bragi Steinar

    Katas sextonåriga dotter Vala har varit försvunnen i ett år, men på årsdagen får polisen ett tips och hittar hennes kropp. Först nu kan Katas sorgearbete börja. Hon arbetar som sjuksköterska på en cancerklinik, och försöker bearbeta sorgen med dro...

Bloggat om Höglandet