Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2014-04-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Eva Johansson
ISBN
9789127137578
Kvinnan på övervåningen (e-bok)

Kvinnan på övervåningen (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-04
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur förbannad är jag?
Det vill du inte veta.
Det vill ingen veta något om.

Nora Eldridge är fyrtiotvå år och lågstadielärare i Cambridge, Massachusetts. Hon lever ensam. På dagarna tröstar hon andras barn, på helgerna besöker hon sin gamle far. Nora är pålitlig och ansvarstagande, kommer alltid i tid, har alltid ett vänligt ord att säga. En gång i tiden drömde hon om ett annat slags liv, där skapande och utveckling stod i centrum. Men åren gick.

En dag kommer en ny elev, den vackre och begåvade Reza, till klassen. Pojkens pappa Skandar är professor, hans mamma Sirena är konstnär. De är intellektuella och glamorösa, allt som Nora en gång velat vara. Mötet med familjen blir omvälvande och utvecklas till en förälskelse som skakar hela hennes tillvaro i grunden. De har alla ? pojken, mannen, kvinnan ? något som hon plötsligt inte kan leva utan och genom Sirena hittar hon tillbaka till konsten och verkliga, bultande känslor. Det blir ett år i hennes liv som förändrar allt.
Och precis när hon är som mest sårbar, vidöppen för livet och redo att leva det, inträffar katastrofen.

Claire Messud har skrivit en mästerlig och fängslande roman som tar läsaren i anspråk från första meningen. Noras monolog är laddad med en explosiv kraft. Det handlar om kvinnlighet och skapande, om det pris konsten betingar och om vår längtan efter förvandling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Messud Claire

  • Kejsarens barn

    Messud Claire

    Manhattan, strax efter millennieskiftet. Planen har ännu inte kraschat in i Twin Towers, New York-societeten dis¿kuterar världsproblemen över ännu en cocktail. Vännerna Danielle, Marina och Julius är trettio år, på väg uppåt och framåt. Danielle ä...

  • Den brinnande flickan

    Messud Claire

    Känsligt och komplext om kvinnlig vänskap. //Claire Messuds nya bok har likheter med Elena Ferrantes romaner om Lila och Elena. Hon skildrar hur en amerikansk flickpakt mellan Claire och Julia förändras med tiden. Svenska Dagbladet Julia och Cassi...

Bloggat om Kvinnan på övervåningen