Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2014-03-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Nilsson, Maria (red.) / Lidström, Kristin (form) / Kern, Anna (foto)
Illustratör/Fotograf
Kristin Lidström
Dimensioner
226 x 187 x 20 mm
Vikt
606 g
SAB
Qcabd-oeb
ISBN
9789127137844
Kimchi och andra koreanska rätter (inbunden)

Kimchi och andra koreanska rätter

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-03-29

Slutsåld

Utsedd till Bästa asiatiska kök för böcker utanför Asien i Gourmand World Cookbook Awards.

Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Etniska kokböcker.

"Bäst just nu."
Annika Leone, Expressen

"Denna kokbok har använts och kommer att användas flitigt i mitt hem."
Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs-Allehanda

Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.

Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.

Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter.

Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.

Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.

"Här lär systrarna på hyllade krogen Arirang ut hur du gör den hemma, liksom rätter som bulgogi och bibimbap."
Mat-Magasinet

"Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter."
Mitt i Östermalm

Kimchi spås av bloggare och omvärldsanalytiker bli nästa nya stora mattrend. Nyligen släpptes den första kokboken i Sverige - Kimchi och andra koreanska rätter.

Mitt i Östermalm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kimchi och andra koreanska rätter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen mjölksyrad Kimchi?
  R.E.L, 29 mars 2015

  Väldigt få Kimchirecept, endast ett fåtal sidor i början. Varje recept påminner om det förra, upprepning på upprepning. Det är så fantasilöst att man baxnar. Värst av allt är att här är det frågan om marinerad, och inte mjölksyrad Kimchi!

  Det finns massa bloggar där folk lär ut hur man mjölksyrar på riktigt, och där man också kan skriva ner riktigt bra recept.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Det koreanska köket

  Byung-Hi Lim, Byung-Soon Lim

  Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp - och som en röd tråd den alltid när...