Naturligt vin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2014-04-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Frost, Markus Karlsson (form) / Arvidson, Emil (foto) / Broomé, Emil (foto) / Markusson, Johan (foto) / Amiel, Jean Paul (foto)
Illustratör/Fotograf
Michel Tolmer, Hanna Albrektson
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
471 g
SAB
Qcaf,Pmbaab
ISBN
9789127137899
Naturligt vin (häftad)

Naturligt vin

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2014-04-12
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.

"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin

"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin

Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.

De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.

Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.

Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.

"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad

"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare

"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter 

"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård

"Naturligt vin av vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson går till botten med naturvinstrenden."
Allt om Vin

...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.

Alf Tumble, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naturligt vin
 2. +
 3. Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier av Jenny Neikell (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Naturligt vin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vin och historia om kärlek till naturligt vin.
  Colomba, 26 januari 2017

  Jag köpte boken efter att jag blev bjuden till en expert vintillverkare. Naturligt vin självklart. Det var första gången jag drack naturligt vin och det blev nog lite svårt att dricka " vanliga" viner ( alla med sulfiter).

  Jag upptäckte hur mycket man inte vet. Vi konsumenter har blivit mattade med tillsatser och vi vet inte ens hur ett gott naturligt vin smakar.

  Har man ett intresse för vin borde man definitivt utforska dem naturliga viner.

  Denna boken är en bra b... Läs hela recensionen

 2. Lättläst och intressant
  Ia Röhl, 27 januari 2015

  Många fina bilder i boken och trivsam text.
  Möjligen lite för hip för min smak, men så hör jag inte heller till den hippa generationen.

 3. Back to basic
  Gabriella, 9 juli 2014

  Nog är det märkligt att det som är naturligt måste benämnas "naturligt", medan det som är processat, tillsatt och i övrigt manipulerat passerar som om det vore det normala.... Den här boken öppnar säkert ögonen på många vinkonsumenter. I förlängningen kan man därför hoppas att boken påverkar även vininköpare och självfallet vinproducenter.

 4. Vin är vin, eller?
  Ann-Christin Pettersson, 30 april 2014

  Så enkelt var det nu inte - mycket intressant läsning om en, för mig ny företeelse.
  Har aldrig funderat speciellt på vare sig odlingssätt, tillsatser eller likriktning inom vinvärlden... Och nej, jag är ingen konnässör, 'surplar' inte in luft och pratar om doft av ditten eller essens av datten. Jag tycker om ett gott glas vin helt enkelt och har blivit alltmer intresserad av vad som tillsätts i mat - och så dyker denna boken upp. Klart man blir nyfiken! Intressant om personerna bakom kul... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • När jag inte hade nåt

  Ison Glasgow, Emil Arvidson

  En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro. New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor...

 • Den nya amerikanska maten

  Emil Arvidson, Martin Gelin

  "Ett enda långt snyggt matreportage." Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet "Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket." Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet Hur b...

Bloggat om Naturligt vin