Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127137967
Det sötaste vi har (e-bok)

Det sötaste vi har (e-bok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-01
179
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inga djur som vi skulle ge den mat som vi ger våra barn. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och problem med magen.

I dag har 10?25 procent av alla barn oförklarliga magknip. Vi har trott att socker är onödiga kalorier, men aldrig att det har varit direkt skadligt för kroppen. Det sötaste vi har ? om socker och växande kroppar kommer att ge dig all anledning att tänka om. I boken berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från levern till hjärnan och mikroberna i tarmarna. Hon visar hur de sjukdomar som ökar bland barn över hela världen ? astma, allergier, glutenintolerans, typ 1-diabetes, depression, fetma, autism, adhd och en för tidig pubertet ? går att knyta till söt skräpmat och ett stillasittande liv.

I boken skriver hon också om sitt eget föräldraskap och den dagliga kampen att minska på allt sött. Du får ta del av hennes bästa knep, som till exempel hur man ordnar ett festligt barnkalas med en minimal mängd tillsatt socker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det sötaste vi har. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok!
    Olof F, 23 januari 2015

    En mycket välskriven och välunderbyggd bok. Recepten i slutet var en trevlig överraskning. Läs den här boken för dina barns skull.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fernholm Ann

Bloggat om Det sötaste vi har