Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2015-03-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
The Hilltop
Dimensioner
234 x 165 x 30 mm
Vikt
919 g
SAB
Hce
ISBN
9789127138384

Uppe på höjden

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-03-21

Slutsåld

Uppe på av en av Västbankens kullar ligger Maaleh Hermesh C.
En tomatodling som genom Othniel Assis politiska slughet blivit ett jordbrukskooperativ, som nu håller på att bli en illegal bosättning. Medan familjer anländer från Tel Aviv och slamret från plåtslagarna hörs vida omkring försöker ideologen Othniel skapa enhet i ett samfund som präglas av motstridiga viljor. Här finns Gabi Kupper, kibbutzarbetaren som genomgått en religiös väckelse, och hans bror Roni, som återvänder från USA och ger sig in i ett affärssamarbete med palestiniern Moussa.
Efter att en amerikansk journalist förirrat sig upp på berget dyker Maaleh Hermesh C upp på en karta över illegala bosättningar. Demonstranter tar sig upp på berget, USA dras in, och snart är den internationella skandalen ett faktum.

Assaf Gavron (född 1968 i Israel) får med Uppe på höjden (The Hilltop) sitt stora internationella genombrott, boken översatts nu till ett tiotal språk. Han är författare till flera romaner och har vunnit en rad priser. Gavron har också översatt engelskspråkig litteratur, bland andra Salinger, Safran Foer och Philip Roth, till hebreiska.

"Uppe på höjden visar fram Gavrons unika begåvning i hela dess excentriska och genreöverskridande härlighet. Han går balansgång mellan allvaret och det absurda, tragiken och komiken, det oförställda och satiren och skapar en episk, mångfasetterad berättelse."
- Khaled Hosseini, författare till Tusen strålande solar och Flyga drake

"Uppe på höjden" visar fram Gavrons unika begåvning i hela dess excentriska och genreöverskridande härlighet. Han går balansgång mellan allvaret och det absurda, tragiken och komiken, det oförställda och satiren och skapar en episk, mångfasetterad berättelse.Khaled Hosseini, författare till Tusen strålande solar och Flyga drake
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Assaf Gavron