Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2013-09-03
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
228 x 155 x 20 mm
Vikt
685 g
SAB
Oe
ISBN
9789127138391
Spår (häftad)

Spår

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-09-03
219
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En kall vinterkväll 2001 förs två män ut till ett väntande flygplan på Bromma flygplats. De har fått sina kläder uppskurna av maskerade män i rånarluvor, och barfota leds de ut till planet försedda med blöjor, overaller, handbojor, fotbojor och huvor. Dagen därpå torteras de av Mubarakregimens säkerhetstjänst i Egypten.

Två år senare börjar tre journalister nysta i historien om de två egyptierna och ett mystiskt flygplan med beteckningen N379P som dyker upp på en rad platser runt om i världen där människor samtidigt verkar försvinna spårlöst. Spåren leder in i en värld med hemliga CIA-agenter, italienska åklagare och en flygflotta med exklusiva affärsplan som transporterar en mycket speciell typ av last.

Spår är en dokumentär thriller och en spännande berättelse om tre journalisters ihärdiga sökande efter sanningen. Men framför allt är det en berättelse om världen efter den 11 september, om svenska tjänstemän som blundar med öppna ögon, och om en av de största politiska skandalerna i Sveriges moderna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spår
 2. +
 3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. I Sverige har detta hänt!!
  Ulla Wåhlin, 16 juli 2014

  Att politiken i ett flertal lånder har förändras efter 11 september känner vi ju till, men att detta har hänt i Sverige är svårt att ta till sig. Och sista kapitlet, när båda de drabbade har fått upprättelse har vi inte sett än. Lena Sundström har skrivit en oerhört spännande och dessutom sann berättelse som många borde läsa, dessutom är boken prisbelönt!!

 2. Bitvis mycket bra och spännande men bitvis rörig och...
  Sylvia Kjellander, 27 september 2013

  Bitvis mycket bra och spännande men bitvis rörig och sedd mer ur författarperspektiv än läsarens. Vissa kapitel väldigt ostrukturerade. Svårt att förstå ibland var i händelsekedjan man befinner sig. Budskapet i boken sänder viktiga signaler och visar att vi har en granskande och belysande journalistik som uppmärksammar händelser som inte borde ha inträffat.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lena Sundström