Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2013-09-06
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
228 x 155 x 20 mm
Vikt
685 g
SAB
Oe
ISBN
9789127138391
Spår (häftad)

Spår

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-09-06
195
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska fackbok!
Bladvändare brukar man kalla böcker som är så spännande att världen omkring en försvinner och man bara läser och läser. Det här är en sådan bok.

Ingalill Mosander, Aftonbladet
En kall vinterkväll 2001 förs två män ut till ett väntande flygplan på Bromma flygplats. De har fått sina kläder uppskurna av maskerade män i rånarluvor, och barfota leds de ut till planet försedda med blöjor, overaller, handbojor, fotbojor och huvor. Dagen därpå torteras de av Mubarakregimens säkerhetstjänst i Egypten.

Två år senare börjar tre journalister nysta i historien om de två egyptierna och ett mystiskt flygplan med beteckningen N379P som dyker upp på en rad platser runt om i världen där människor samtidigt verkar försvinna spårlöst. Spåren leder in i en värld med hemliga CIA-agenter, italienska åklagare och en flygflotta med exklusiva affärsplan som transporterar en mycket speciell typ av last.

Spår är en dokumentär thriller och en spännande berättelse om tre journalisters ihärdiga sökande efter sanningen. Men framför allt är det en berättelse om världen efter den 11 september, om svenska tjänstemän som blundar med öppna ögon, och om en av de största politiska skandalerna i Sveriges moderna historia.

Lena Sundström är författare och journalist. Hennes senaste bok Världens lyckligaste folk (2009) Augustnominerades och vann bland annat Guldspaden och Publicistklubbens stora pris.
Bladvändare brukar man kalla böcker som är så spännande att världen omkring en försvinner och man bara läser och läser. Det här är en sådan bok. Dessutom med en politisk sprängkraft som borde få flera höga makthavare att börja kallsvettas. Lena Sundström har skrivit en lysande dokumentär thriller

Ingalill Mosander, Aftonbladet

Det är med journalistisk flit och öga för detaljer hon gör historien mänsklig och spännande. Spår är, kort sagt, ett journalistiskt mästerverk.

Sam Sundberg, Svenska Dagbladet

Om du tänkt läsa en thriller under hösten, välj den här. Den är både välskriven, aktuell och rafflande, det brutala våldet ligger visserligen inte på ytan men pågår strax därunder; världen över, dygnet runt. Och kusligast av allt är att den är alldeles på riktigt.

Lars Linder, Dagens Nyheter

Lena Sundströms nya bok har ett allvarligt problem: den tillåter inte att man trycker på pausknappen, avbryter och lagar middag till familjen. Den är helt enkelt alldeles för spännande - och upprörande.

Per Wirtén, Expressen

Det är mycket sceniskt, som gjort för en långfilm … Spår har en skärpa och en klarhet som är direkt plågsam. Varje gång jag reser en fråga så kommer det snart ett svar. För Lena Sundström, och reportrarna hon följer, vänder på varje sten. Och när stenen är vänd så väller det upp en lukt som är svår att vifta bort: ”Förstår ni detta?” som en av reportrarna säger till en annan när garantier visar sig vara lika med lögner … Jag applåderar högt under läsningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spår
 2. +
 3. Väckelsens vår : när Hitler formade Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Väckelsens vår : när Hitler formade Sverige av Erik Sandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. I Sverige har detta hänt!!
  Ulla Wåhlin, 16 juli 2014

  Att politiken i ett flertal lånder har förändras efter 11 september känner vi ju till, men att detta har hänt i Sverige är svårt att ta till sig. Och sista kapitlet, när båda de drabbade har fått upprättelse har vi inte sett än. Lena Sundström har skrivit en oerhört spännande och dessutom sann berättelse som många borde läsa, dessutom är boken prisbelönt!!

 2. Bitvis mycket bra och spännande men bitvis rörig och...
  Sylvia Kjellander, 27 september 2013

  Bitvis mycket bra och spännande men bitvis rörig och sedd mer ur författarperspektiv än läsarens. Vissa kapitel väldigt ostrukturerade. Svårt att förstå ibland var i händelsekedjan man befinner sig. Budskapet i boken sänder viktiga signaler och visar att vi har en granskande och belysande journalistik som uppmärksammar händelser som inte borde ha inträffat.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lena Sundström