Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2014-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Mander, Sanna (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
192 g
SAB
Hcd
ISBN
9789127138544
Vinterkriget (pocket)

Vinterkriget

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2014-04-05
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Teirs stil är effektivt berättande med anor i anglosaxisk feelgood. Jag bara väntar på att Hugh Grant ska dyka upp som charmtroll. Det gör han inte. [Språket] är bekymmerslöst och fullt av lättsam humor, men undertexten är hårt samhällskritisk.
Aase Berg, Dagens Nyheter

Teir har en förmåga att skriva spirituellt och lättläst om bröllop, middagar och fester. Tvingar mig att tänka: lätt men inte lättviktigt. Kärleksfullt, men inte insmickrande.
Anneli Jordahl, Hufvudstadsbladet

Det första misstaget Max och Katriina gjorde den vintern och de skulle göra många misstag före skilsmässan var att frysa ner barnbarnens hamster

Vid 60 borde Max Paul kunna njuta av livet. Han är familjefar och aktad sociolog vid Helsingfors universitet; som ung var han en stjärna inom sitt fält och blev rikskänd som sexprofessorn efter en omtalad studie. Men boken han håller på med nu vill inte bli färdig och han vantrivs på ett diffust sätt med sin tillvaro. När Laura, en före detta student, kontaktar Max för att göra en intervju väcks något till liv i honom. Äktenskapet med Katriina går på tomgång. De vuxna döttrarna lever sina egna liv; den yngsta, Eva, har dragit till London för att gå på konstskola. Under några vintermånader kulminerar fl era års besvikelser i kris. Allt ställs på sin spets efter 60-årsfesten, men då är hamstern redan död, och Eva har fått en tanig ung man på halsen. Laura, å sin sida, visar sig ha en helt egen agenda som omkullkastar allt.

Vinterkriget är en skarp och underhållande relationsroman om att mötas och gå isär om att älska, förlora sina känslor och återfinna dem på det mest oväntade sätt. Det handlar också om hur större skeenden griper in i våra liv och formar oss. Hur ska man egentligen veta vad man vill med sitt liv?

Teir skriver in sig i en anglosaxisk tradition av medelklassiga familjeskildringar, placerar sig någonstans mellan Richard Yates och John Updike, fast med ett nordiskt temperament ...
Daniel Sandström, Expressen

Hans gestaltning av välmående samtida finlandssvenskar är sardonisk utan att bli onödigt sadistisk, vänlig utan att bli onödigt välvillig. Jag har skoj när jag läser, samtidigt som Teir sätter fingret på vissa ömma punkter även i min egen tillvaro.
Maria Küchen, Sydsvenskan

Snudd på lysande Det är en rolig äktenskapsroman, framförd med det goda humöret som katalysator, men framför allt en intelligent skriven berättelse om äktenskapet utifrån olika generationer.
Björn Kohlström, Jönköpings-posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vinterkriget
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vinterkriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Relationer i familj o inget vinterkrig
    TofslanVifslan, 12 november 2014

    Mycket bra relationsroman men förväntar man sig en historisk skildring av finska vinterkriget blir man besviken. Däremot är det en fin skildring av flera generationers kärleksbekymmer och relationsproblem och lyckan däremellan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Philip Teir