Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2014-11-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Karin Ashing
Originaltitel
Visible Learning and the Science of How We Learn
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
240 x 172 x 25 mm
Vikt
714 g
SAB
E
ISBN
9789127138568
Hur vi lär (häftad)

Hur vi lär

(11 röster)
Häftad Svenska, 2014-11-17
353
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Boken Hur vi lär. Synligt lärande och vetskapen om våra lärprocesser bygger vidare på professor John Hatties imponerande forskningsöversikt Synligt lärande om vad som påverkar elevers studieresultat. Tillsammans med Gregory Yates beskriver Hattie hur hur våra lärprocesser går till. Några av de frågeställningar som tas upp i Hur vi lär är t.ex. lärares personlighet, hur kunskap lagras och effekterna av kognitiv belastning, återkopp lingens betydelse, tänka snabbt och tänka långsamt, multitasking och myter om hur människor lär sig.

Hur vi lär består av tre delar Lärande i klassrummet, Lärandets grunder, och Känn dig själv. I de första delarna redogör John Hattie och Gregory Yates för de kognitiva byggstenarna för kunskapsin hämtning och den sista delen utforskar betydelsen av självförtroende och självkännedom i lärprocessen. I anslutning till varje kapitel finns instuderingsfrågor och rekommendationer för vidare läsning.

Hur vi lär riktar sig till lärare och lärarstuderande, men även till skolledare, föräldrar, studenter och andra som vill veta mer om vetenskapen om våra lärprocesser.

Hur vi lär är utförlig, aktuell och försedd med mängder av referenser. Den är viktig inte minst med tanke på de omfattande diskussionerna i Sverige f.n angående bl. a. elevernas resultat samt lärarnas situation och status.
Ulf Viklund, BTJ-häftet nr 9 2015
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur vi lär
  2. +
  3. 10 förhållningssätt för framgångsrik undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt 10 förhållningssätt för framgångsrik undervisning av John Hattie, Klaus Zierer (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna