Barns tankar om livet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2013-12-16
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
230 x 150 x 10 mm
Vikt
329 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127139398
Barns tankar om livet (häftad)

Barns tankar om livet

Häftad Svenska, 2013-12-16
327
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi vuxna glömmer fort. Därför är barns funderingar främmande för många av oss. Det ökar avståndet mellan barnens värld och de vuxnas. 

Barns tankar om livet handlar om vad barn och unga i åldern 8-16 år funderar på. Genom en mängd citat från olika undersökningsmaterial får läsaren inblick i hur barn formulerar livsfrågor och hur de gör sin tillvaro begriplig. Deras livstolkning visas i bl a människosyn, samhällssyn och gudsuppfattning. Tankar om ensamhet, rädsla, osämja, krig, liv och död varvas med skildringar av fritidsaktiviteter, kamratskap och andra glädjeämnen. Vi får också en levande bild av barnens egen livssituation, för det är oftast den som de bearbetar i sina funderingar.

För över tjugo år sedan utkom en bok med samma titel på Natur & Kultur. Eftersom barns tankevärld till stora delar återspeglar det omgivande samhället kan man följa en markant utveckling från de första undersökningarna till dem i början av 2000-talet. Men det är också tydligt att barnets/människans livssituation förblivit densamma och det gäller även barnens funderingar. Barns tankevärld är alltså ständigt föränderlig, men samtidigt densamma, från ett årtionde till ett annat. I Barns tankar om livet dokumenteras och analyseras såväl det tidlösa som det tidstypiska.

Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barns tankar om livet
 2. +
 3. Att slippa tänka själv : filosofiska samtal som undersökande gemenskaper i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att slippa tänka själv : filosofiska samtal som... av Isak Benyamine, Liza Haglund, Anders J Persson, Isa Schöier, Hilda Denward (häftad).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Fritidshemmets didaktik

  Ann S Pihlgren, Birgit Andersson, Karin Aronsson, Sven Hartman, Anneli Hippinen Ahlgren

  Skollagen slår fast att fritidshemmet ska bedriva undervisning, vilket har inneburit nya uppdrag för fritidsläraren med krav på systematik, planering och uppföljning - med andra ord på en didaktik för fritidshem. Av tradition har lärande på fritid...

 • Det pedagogiska kulturarvet : Traditioner och idéer i svensk undervisningsh

  Sven Hartman

  Under senare tid har svensk utbildning genomgått stora förändringar och skoldebatten är fortsatt het. Nya lösningsförslag och visioner bryts mot varandra, men en närmare granskning visar ofta att de prövats tidigare med varierande resultat. För at...