Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
742
Utgivningsdatum
2014-06-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Elisabet Fredholm, Thomas Andersson
Dimensioner
235 x 160 x 55 mm
Vikt
1232 g
SAB
Rbfa
ISBN
9789127139541
Tour de France : historien om världens största cykellopp (inbunden)

Tour de France : historien om världens största cykellopp

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-06-14

Slutsåld

"Ett mästerverk i genren."
DAGENS NYHETER

"Stäng av TV-en, läs boken!"
NORRKÖPINGS TIDNINGAR

"En läsupplevelse utöver det vanliga, som förenar sportslig fascination med historiskt intresse."
NORDJYSKE

Bergskungar, spurtsegrar och gula ledartröjor få idrottshändelser har så starka symboler som Tour de France. Nu kommer den definitiva historien om cyklingens mästarprov för första gången på svenska.

Kulturjournalisten Joakim Jakobsen skriver passionerat och underhållande om Tour de France, in i minsta oväntade detalj. Den svenska utgåvan innehåller nyskrivna delar om Gösta "Fåglum" Pettersson, Thomas Löfkvist och de andra svenskar som satt sin prägel på loppet.

Boken är en bibel för alla som älskar cykelsport, men samtidigt en berättelse om 1900-talet och ett Europa i förändring.

Joakim Jakobsen är kulturredaktör på danska Weekendavisen och författare till flera böcker om idrott. Tour de France har utkommit i flera utgåvor på danska.

"Vansinnigt bra. Det är ett uppslagsverk, givetvis, men det är också något mycket mer. Det är välskrivet, vältänkt, välformulerat, fyllt med skarpa analyser och underhållande anekdoter - det är en stor bit europeisk 1900-talshistoria, speglad genom ett cykellopp. // Det är ett litet mästerverk i genren."
Johan Croneman, Dagens Nyheter

"Joakim Jakobsens bok om Tour de France är bättre än själva loppet ... Prosan är ständigt nykter, rent av njutbar ... Stäng TV-en, läs boken!"
Magnus Sjöblom, Norrköpings Tidningar

"Fängslande. Här finns hjältar, smutsiga tricks, bisarra psyken, oändligt lidande och makalös triumf på armslängds avstånd. // Historien om Tour de France är full av karaktärer och Jakobsen är en flyhänt porträttmålare. "
Henrik Högström, Kvällsposten

"Fascinerande"
Olle Lundqvist, Norran

"Cykelsporten bjuder frikostigt på dramatik och tacksam symbolik, som Jakobsen oavbrutet förmår förvandla till engagemang och frågor hos sin läsare. Vad driver människor som säljer sin prestation, i fabrikens eller på landsvägens uppskruvade tempo? // Ett stadigt översiktsverk för såväl cykelsport- som allmänt historieintresserade."
Lisa Ahlqvist , Göteborgs-Posten

"Jakobsen jobbar sig igenom år för år, lopp för lopp, i en krönika som förtrollande anspråkslöst slalomsvänger mellan sportjournalistikens patetiska panegyrik och en naken historia om moderniteten."
Simon Bank, Aftonbladet

"Eminent"
Staffan Wilsson, Café

Joakim Jakobsens bok om Tour de France är bättre än själva loppet

Magnus Sjöblom, Norrköpings Tidningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tour de France : historien om världens största cykellopp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kul och intressant.
    Bo Sandler, 11 augusti 2014

    Trodde att det skulle bli segt att läsa en så tjock lunta om en och samma tävling. Men icke. Boken skriven med både med kunskap och humor; den blir aldrig långtråkig. Kan verkligen rekommenderas.

  2. Europa historia.
    Bo Hansson, 4 augusti 2014

    En bra bok som skildrar mycket av den Europeiska historien under 1900 - talet . Ger mycket även för den inte helt insatte i våra tvåhjulingars historia .

Visa alla 2 recensioner