Måntornet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2014-08-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Per Gustavsson
Dimensioner
307 x 240 x 7 mm
Vikt
428 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127139596

Måntornet

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2014-08-30

Slutsåld

"Det är en blåtonad, fin berättelse om att gå sin egen väg och följa sina egna drömmar. Den som försöker hittar alltid något, kanske en ny vän att dela drömmarna med?"
Bokunge

Sindre tycker att månen är det mest spännande av allt. Kan man ta sig dit på något sätt? Han går till cirkusen och frågar den mänskliga kanonkulan, det borde ju gå att bli skjuten i kanon till månen. Men då måste man ha cirkusträning. Sindre går till astronauten och kollar, men det krävs en väldig massa utbildning för att få låna en rymdraket. Kanske man kan bygga ett torn, tänker Sindre och sätter igång. Det blir en spännande klättring mot den hägrande månen i skyn.

En finstämd och filosofisk berättelse om Sindre som hittar egna lösningar och låter upptäckarlusten och fantasin få fritt spelrum.

 

Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.

För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.

 

Jag tänker på ett gammalt ordspråk när jag läser denna underbara berättelse om mod, nyfikenhet och vilja: Var realistisk, kräv det omöjliga! Sindres resa mot månen inspirerar liten som stor.

Stefan Wildhe, Tidningen Kulturen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Måntornet