Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2014-05-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Hans Berggren
Originaltitel
Noites de alface
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
229 g
SAB
Hce
ISBN
9789127139633

Salladsnätter

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2014-05-24
181 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"En underbar roman om saknad, ensamhet och påträngande gemenskap. Perfekt sommarläsning som för tankarna till Arto Paasilinnas och Erlend Loes romaner, fast i brasiliansk tappning."
Damernas Värld

"En sann fröjd att läsa om alla dessa färgstarka original, som befolkar ett kvarter i utkanten av brasilianska Sao Paolo"
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Romanens huvudsak är personporträtten, som är fantastiskt fina. Ett lysande stjärnskott som kommer att bli väldigt roligt att följa ... Läs för sjutton gubbar den här romanen!"
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Berättelsens underliggande surrealistiska humor och händelsernas märkliga logik får mig mer än en gång att tänka på Haruki Murakamis prosa ... en mänsklig komedi i miniatyr där de rädslor, drömmar, sorger och förluster som är en oskiljaktig del av livet skildras med värme och bisarr humor."
Marta Ronne, Upsala Nya Tidning

När Ottos fru Ada dör efter femtio års äktenskap raseras i ett slag den trivsamma tillvaro de delat. Otto måste nu själv hantera de påträngande grannarna: ett apoteksbiträde som drömmer om att simma över Engelska kanalen, en ung antropolog som tittar på samma film om eskimåer varje kväll och en sjungande brevbärare som blandar ihop adresser.

För varje ny kontakt med grannarna blir Otto alltmer misstänksam och snart inser han att något inte står rätt till. Har Ada varit inblandad i en mörkläggning av något som hänt i kvarteret? Otto börjar samla bevis: han måste få reda på sanningen.

Med ett färgstarkt persongalleri och en stor portion skruvad humor skildrar Vanessa Barbara vardagen i en liten brasiliansk stad där ingenting är vad det verkar.

Vanessa Barbara (f. 1982) är författare, journalist och översättare. Hon medverkade nyligen i Granta som en av de tjugo viktigaste litterära rösterna i dagens Brasilien och skriver regelbundet i The New York Times.

"Handlingen är intrikat och rolig .. en välskriven och berättartekniskt skicklig bok"
Aase Berg, Dagens Nyheter

"Hon har främst gjort sig känd för rappa krönikor i New York Times och det effektiva drivet i språket går igen i romanen Salladsnätter Med gott gehör för det tragikomiska och skrönans oväntade vändningar skildrar Vanessa Barbara en tillvaro på gränsen mellan dröm och en verklighet som inte sällan grundar sig på riktiga händelser och fakta. Det är finurligt och fint iakttaget av en författare vi lär höra mer av framöver."
Cecilia Nelson, Göteborgs-Posten

"Så otroligt charmig bok!"
Bokbloggen Bokstaden

"Uppenbart en driven berättare som vet att nagla fast människors egenheter på ett sätt som gör dem levande för läsaren."
Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

"Salladsnätter är en vacker berättelse om det både storartade och triviala i att vara människa."
Tidningen Kulturen

"Vanessa Barbara för in verklighetens biverkningar i litteraturen och lyckas få en liten romanvärld förgrena sig mångfaldigt."
Mats Granberg, Norrköpings Tidningar

"Humor, oväntade vändningar och melankoli finns med i den här anrättningen men det är de stillsamma vardagsreflektionerna som jag kommer att minnas."
Bokbloggen Och dagarna går

"Finstämd berättelse, med oväntade bottnar."
Bokbloggen Bernur

"Det finns en varm ton i hela boken och en slags underliggande humor som tilltalar mig och får mig att hoppas på fler översättningar av Barbaras böcker."
Bokbloggen Bloggbohemen

"Ovanliga levnadsöden fyllda med underfundigheter, tragikomisk humor och vemod." Andreas Eriksson, Norran

En underbar roman om saknad, ensamhet och påträngande gemenskap. Perfekt sommarläsning som för tankarna till Arto Paasilinnas och Erlend Lo
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Salladsnätter
  2. +
  3. Pottungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pottungen av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 235 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vanessa Barbara

  • La lunga notte del signor Otto

    Vanessa Barbara

    Dalla morte della moglie, l'anziano Otto coltiva la solitudine, interrotta solo dagli spezzoni di vita dei vicini cui, inevitabilmente e con fastidio, assiste nel paesino in cui vive. Più passa il tempo però più l'inquietudine si impossessa di lui...

Bloggat om Salladsnätter