Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
674
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127139848
ACT i teori och tillämpning (e-bok)

ACT i teori och tillämpning (e-bok)

vägen till psykologisk flexibilitet

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-01

Styckköp

359

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) har på kort tid förändrat synen på psykoterapi och vad som orsakar mänskligt lidande. I detta standardverk beskriver grundarna terapiformen, från relationsinramningsteori till övningar och metaforer.

ACT utgår från att lidande i huvudsak uppstår utifrån normala psykologiska processer, i synnerhet människans språk och kognition. För att främja psykologisk flexibilitet betonas emotionella, interpersonella och upplevelsebaserade aspekter i behandlingsarbetet. Syftet är att klienten ska kunna och våga närma sig det som är viktigt i livet ? även om det är smärtsamt.

Denna andra utgåva är kraftigt omarbetad och speglar den omfattande utveckling som skett inom forskning, teori och klinisk tillämpning. Med hjälp av många fallexempel och dialoger visar författarna hur ACT kan bedrivas i praktiken.

Boken är användbar för såväl nybörjaren som för den mer erfarna ACT-terapeuten.

?Det är spännande läsning och boken är på många sätt en guldgruva för den som vill få ett ordentligt grepp om en aktuell behandlingsmodell inom KBT-spektret. Boken är rik på såväl teoretiska som praktiska guldkorn.?

Ur förordet av bokens fackgranskare Niklas Törneke, psykiater och leg. psykoterapeut, och Tobias Lundgren, leg. psykolog och leg. psykoterapeut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »