Hjärnrevolutionen : varför din intelligens påverkar allt du gör - och allt du gör påverkar din intelligens (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2014-05-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
158 g
SAB
Doec
ISBN
9789127139879
Hjärnrevolutionen : varför din intelligens påverkar allt du gör - och allt du gör påverkar din intelligens (pocket)

Hjärnrevolutionen : varför din intelligens påverkar allt du gör - och allt du gör påverkar din intelligens

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2014-05-03

Slutsåld

Norberg synliggör elegant trådarna som löper från de stora idéhistoriska tänkarna till dagens lyckoforskning.
Jenny Jewert, Dagens Nyheter

Johan Norberg varvar denna redogörelse för lyckans idéhistorik med kunskaper hämtade från modern lyckoforskning, personliga anekdoter och egna reflektioner och det är oavbrutet roligt att läsa.
Eva-Lotta Hultén, Göteborgs-Posten

En formlig tour de force genom lyckans tankevärld.
Per T Ohlsson, Svenska Dagbladet

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det här är en bok om intelligens. Idéhistorikern och debattören Johan Norberg har skrivit en vindlande översikt över hjärnans och intelligensens betydelse för hur vi fungerar i samhället, och samhällets betydelse för hjärnan.

Allt du gör påverkas av din hjärnas uppbyggnad, men också tvärtom: allt du gör påverkar hjärnans uppbyggnad. När du läser och reflekterar förändras din hjärna. Nya förbindelser uppstår mellan hjärnceller, andra förstärks och andra försvagas.

Forskningen om hjärnan och om intelligens har gjort dramatiska framsteg under de senaste decennierna synen på hjärnan som statisk och med specialiserade delar stämmer inte med dagens rön inom neuroplasticitet, neurogenesis och epigenetik.

Läs mer om Johan här.

Johan Norberg skriver om genernas och uppväxtens betydelse för intelligensnivån och han tar upp framtidens brännande frågor, som teknikens möjlighet till både modifiering och övervakning av hjärnan. Finns det nya gränser, och var går de? Boken Hjärnrevolutionen förklarar också hur du kan öka din kognitiva din kognitiva förmåga och bevara den när du åldras.

Den nya kunskapen om vår formbara hjärna är en av vår tids stora revolutioner. Ändå har forskningsrönen gått allmänheten förbi ett vanvettigt slöseri med kunskap. Du bör inte missa den nya kunskapen om din hjärna och vad som håller på att hända med den. Den här boken om intelligens kommer förändra ditt liv bokstavligen.

 

Det är en otroligt intressant bok. En flyhänt översikt av den neurologiska och psykologiska forskningen och samtidigt en resonerande långessä om varför det spelar roll. Varför kognitiv förmåga är avgörande, inte bara för den enskilda människan utan för samhället.
Patrik Svensson, SydsvenskanPatrik Svensson, Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjärnrevolutionen : varför din intelligens påverkar allt du gör - och allt du gör påverkar din intelligens. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande om vår viktigaste kroppsdel
    Ingemar Fredriksson, 22 september 2014

    Det finns en uppsjö av böcker om hur vi ska vårda vår kropp med kost och träning samt andra må-bra-böcker med tips om hur vi kan öka vårt välbefinnande. I det bruset av snusförnuftigheter står denna publikation ut genom att tillföra en bred överblick av kunskapen om hur vår viktigaste kroppsdel faktiskt fungerar. Samt att det i högsta grad går att påverka hur hjärnan fungerar vilket naturligtvis är en stor tröst för alla oss som inte besitter Norbergs intellektuella kapacitet. Till det senare... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hjärnrevolutionen : varför din intelligen...