Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2014-10-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
521 g
SAB
Hc
ISBN
9789127139954
Alkemistens dotter : slutet på universum (inbunden)

Alkemistens dotter : slutet på universum

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-10-04

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Rebis Aurora Drakenstierna föds som den sista i en släkt av alkemister i slutet på 1700-talet och växer upp på gården Hermestorp, där den ständiga röken från athanoren färgar himlen svart. När fadern oväntat går bort lämnas Rebis ensam med en ofattbar hemlighet: hon är utvald att slutföra ett uppdrag som rör hela mänskligheten, och som kommer att förändra världen oåterkalleligt.

Rebis sökande efter släktens hemlighet tar henne ut i Europa och redan från början står det klar att hon motarbetas av dunkla krafter. Resan går till Berlin, via Marstrand och Paris smutsiga hamnar och bordeller. Där möter hon släktens avfälling Andreas, men kan hon lita på honom? Alkemistens dotter bär hela världen på sina axlar och för den utvalda finns ingen plats för tvivel.
 
Carl-Michael Edenborg är tillbaka med en glödande och sprakande äventyrsroman om alkemi och ideologi, en märkligt modern historisk roman om blind tro, bomber, och kärlekens makt.

"Med Alkemistens dotter har Carl-Michael Edenborg skapat sin egen Kill Bill, en svensk krigarprinsessa ... Jag förstår varför romanen nominerats till Augustpriset, det skulle inte förvåna mig om den vann ... Alkemistens dotter är oemotståndlig, Rebis Drakenstierna ett bombnedslag."
Anna Hallberg, Dagens Nyheter

"Romanen må vara både blodig, ibland vidrig, och mustig. Ytterst är det ändå en berättelse om mjuk, innerlig kärlek. En kärlek som varken kräver personens eller världens undergång och som, på ett litterärt ovanligt och respektingivande sätt, gestaltar kvinnor i en historisk miljö utan att göra dem till offer."
Ingrid Bosseldal, Göteborgs-Posten

"Intrigen i Carl-Michael Edenborgs nya roman är oemotståndligt storslagen ... Alkemistens dotter är en skamlöst underhållande roman."
John Sjögren, Upsala Nya Tidning

"Det är en fängslande tidsskildring, en fartfylld och ångande äventyrsberättelse och ett inträngan de porträtt av en ung kvinnas utveckling. Allt i ett. Jag sträckläser ...  Edenborg skriver fram miljöerna med imponerande skärpa: de dimmiga gränderna, latrinstanken, skiten och fattigdomen, men också den överdådiga prakten i tidens societetssalonger."
Oline Stig, Sydsvenskan

Spännande i bästa Dan Brown-anda.
Ulrika Kärnborg, Aftonbladet

"Rebis resa genom sin värld och sin tid bjuder både på skratt och tårar ...  Alkemistens dotter är en bok som borde läsas i skolan som en del av historieundervisningen."
Tharos Gröning, Dala-Demokraten

"Alkemistens dotter är en underhållande jakt på domedagen, där fantasy, skräck och esoterisk lärdom kokats samman till en sjudande svart mixtur."
Ann Lingebrandt, ETC

En lättläst spänningsroman, samtidigt full av lager av idéer om vad livet är, som får mig som läsare att reflektera och fundera.
Simon Olofsson, Piteå-tidningen

Alkemistens dotter imponerar i sin djupa historiska kunskap. De alkemistiska detaljerna blir ibland nästan magiska: athanor, daggsalt, phioler, transmutation. Det är en storslagen roman
Max Hebert, Gefle Dagblad

Jag gillar den här boken, som är driven och underhållande på ett lättsamt, flirtigt sätt. Och den har faktiskt något ryckigt animerat över sig, ett slags serietidningsestetik som kan föra tankarna till amerikanen Thomas Pynchon
Fabian Kastner, Svenska Dagbladet

För läsaren är problemet att inte kunna lägga ifrån sig boken, man blir fångad som av en insekt i ett spindelnät i det magiska kraftcentrum C-M Edenborg skapar.
Ragnild Oxhagen, Ölandstidningen

Ett svartsynt men paradoxalt nog upplyftande äventyr som lustfyllt vältrar sig i lort, blod och grymhet. /.../ Sällan har den förestående
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alkemistens dotter : slutet på universum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En modern klassiker
    Bokdiva (UMEÅ), 4 september 2017

    Det här är den bästa historiska äventyrsromanen som jag någonsin har läst! Allt sitter perfekt och den är så bra att man har svårt att lägga ifrån sig boken, och den bjuder också på en stark inre resa, under romanens gång gråter jag flera gånger, skrattar, bli rädd med även generad. Den rebelliska hjältinnan har starka feministiska undertoner i sitt agerande och tänkande, det är som att man kan känna den sanna kvinnokampen under den alkemistiska ytan. Den här skulle kunna vara vår tids största moderna klassiker!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carl-Michael Edenborg