Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2015-03-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 142 x 20 mm
Vikt
472 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127140141

Den skräckslagne psykologen botar sin flygrädsla med KBT

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-03-24
253
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
Eriks flygrädsla har tagit över mer och mer. Vardagen planeras så att alla eventuella flygresor undviks, familjesemestrar sker via bil och tåg och varje gång en potentiell flygtur kommer på tal blir det otroligt jobbigt.

Allt ställs på sin spets när hans sambo får ett spännande utlandsuppdrag. Man kan undvika att sätta sig i maskiner som färdas i luften, men att ta sig till Japan på annat sätt än med flygplan är inte möjligt.

Den skräckslagne psykologen kom till en punkt där undvikandet blev ohållbart - för familjelivet, för relationen, för hans eget fortsatta liv som blivit alltmer begränsat. Han bestämde sig för att utöva sina yrkeskunskaper på sig själv; att behandla sig med KBT för att kunna genomföra en långflygning.

En bok för alla som har fobier och neuroser som hindrar oss från att leva det liv vi vill. I luften eller på marken.

Sagt om Den skräckslagne psykologen:

"Ignorera din inre nödutgång, sitt kvar när det blir turbulent, lär dig av bevingade ord i denna ovanligt roliga självhjälpsbok." Jenny Lindh i M Magasin

"En ovanlig men övertygande självhjälpsbok." Ingalill Mosander i Aftonbladet

Som flygrädd kommer du att ha stor glädje av denna bok - igenkänningsfaktorn är garanterat hög och boken erbjuder dessutom användbara verktyg på vägen mot förändring.

Tidningen Beteendeterapeuten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den skräckslagne psykologen botar sin flygrädsla med KBT
 2. +
 3. Föräldraguide vid separation : med barnet i fokus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Föräldraguide vid separation : med barnet i fokus av Marika Ekroth, Liselotte Mässing (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den skräckslagne psykologen botar sin flygrädsla med KBT. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra.
  Anonym, 21 april 2017

  Jag tycker inte den enbart behöver användas för just flygfobier utan funkar även bra som info för andra fobier. man lär sig hur man ska arbeta med sina rädslor samt hur hjärnan och kroppen reagerar. väldigt bra.

  Jag har stark rädsla för flygplan men inte för att krascha utan mer för trånga utrymme och höjdrädsla samt att jag vet att man är väg långt hemifrån vilket gör att jag känner att jag inte har kontroll. Just nu tränar jag på min höjrädsla senare klaustrofobin och till sist att kunna flyga. : ) Köp den!

 2. Jag vågade flyga igen
  Anna E, 3 december 2016

  Efter över tjugo års flygrädsla hjälpte Erik Mattons utmärkta bok mig att ta tag i problemet. Jag har nyligen kommit tillbaka efter att ha varit på min sons bröllop i Kalifornien.
  Att flyga till USA vågade jag inte ens tänka på innan jag fick all den hjälp jag behövde från denna bok.

 3. Så bra!
  Anneli , 11 november 2016

  Läste boken i ett skede då jag var trött, så trött, på hur min flygrädsla begränsade mig. Fick så mycket inspiation och vind i seglen av hur öppet och fint författaren skrev om sin problematik och sina lösningar! Åkte till San Fransisko på egen hand med mina två barn därefter. Klarade det fint utan betydande rädsla, trots turbulens och barn som kivades stundtals. Känner mig så mycket starkare och nöjdare med livet. Tack för det!

 4. Rekommenderas starkt!
  Niclas, 11 januari 2016

  Tack vare denna bok har jag lyckats ta itu med min flygrädsla och är nyss hemkommen från en långflygning jag för några månader sedan såg som helt omöjlig att genomföra. Mycket tack vare denna bok som är ett helt fantastiskt stöd och motivationskälla i kampen mot flygrädslan. Jag rekommenderar den starkt till alla som vill ta itu med sin flygrädsla!

 5. Rekommenderas!
  Maja H, 10 januari 2016

  Jag har så långt jag kan minnas varit väldigt flygrädd. När jag fick boken av min mamma var jag först skeptisk till om den skulle kunna hjälpa mig. Nu, när jag läst och följt de uppgifter som finns beskrivna i boken kan jag faktiskt ärligt säga att jag har blivit hjälpt. Jag har just kommit hem från Florida (!) vilket jag inte trodde var möjligt innan jag fick boken. Rekommenderas starkt! :)

 6. Betyg
  lasse larsson, 20 juli 2015

  Börjar bra men blir svårläst ju längre man läser. Gav upp efter 150 sidor. Kommer inte att läsa vidare under överskådlig tid.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Erik Matton

 • Beteendebaserad säkerhet : handbok för byggbranschen

  Erik Matton, Fredrik Rosengren

  Byggsektorn är den bransch i Sverige som har de mest skadedrabbade yrkesgrupperna på arbetsmarknaden. Beteendebaserad säkerhet handlar om att identifiera säkra beteeenden och förbättra arbetssätt. Att skapa rätt förutsättningar genom att förstärka...