Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2015-04-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 135 x 15 mm
Vikt
296 g
SAB
Ead
ISBN
9789127140318
Studieteknik (häftad)

Studieteknik

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-04-03
245
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att genomföra en högskole- eller universitetsutbildning är ett stort och viktigt projekt. För att klara av det behöver du skaffa dig fungerande rutiner och studietekniker. Här får du lära dig att sålla fram den väsentliga kunskapen ur stora mängder information, en färdighet som är avgörande för att du ska lyckasmed dina studier.

I boken Studieteknik presenteras en modell med fem tydliga steg somhjälper dig att skaffa överblick, hitta en strategi och bearbeta informationen. Du får många handfasta råd om hur du bäst:

* Planerar din tid
* Läser in kurslitteraturen
* Tar anteckningar från föreläsningar
* Studerar inför tentor
* Skriver akademiska texter
* Presenterar dina arbeten muntligt

Studieteknik riktar sig främst till högskole- och universitetsstudenter, men kan också användas av gymnasieelever.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Studieteknik
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Studieteknik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som kan spara mycket tid i dina studier
  Holger , 16 maj 2015

  Jag har ägnat många år av mitt liv åt att studera - först i skolan fram till studentexamen, därefter på Kungliga Tekniska Högskolan till en arkitektexamen och slutligen på University of Illinois i USA och vidare på KTH för en teknologie licentiat-examen. Det slår mig när jag nu läser Håkan Fleischers bok om Studieteknik att på inget av dessa ställen fick man någon vägledning i hur man studerar effektivt och resultatinriktat på samma sätt som Håkan Fleischer lär ut. Håkan Fleischer beskriver p... Läs hela recensionen

 2. En riktig handbok för dig som studerar!
  Student, 11 april 2015

  En trevligt skriven bok. Kapitlen innehåller checklistor, som kan fungera som sammanfattningar och hjälp för mig/dig som student. Kapitlen har också faktarutor som bland annat lyfter fram forskning, det tilltalar mig. Boken avslutas med en sammanfattning, men precis som Fleischer själv skriver - ta inte genvägen - läs hela boken! Jag rekommenderar boken till dig som studerar - oavsett nivå.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Fleischer