Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2014-05-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127140370

Ryttarna E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-05-05

Styckköp

139
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
När Elin låter pilen gå har hon Björn alldeles framför sig. Hans mun står öppen och han vrålar ordlöst och svingar påken. Hon ser rakt in i hans vidöppna ögon och vet att det hon ser är den döendes blick.
Sverige mitt under en framväxande miljökatastrof femtio år fram i tiden ? Stockholm och en stor del av sydsverige är obeboeligt. Polis och militär gör vad de kan för att ?uppmuntra? folk att flytta till städerna där de är lättare att kontrollera. En hänsynslös motståndsrörelse får allt fler anhängare, framför allt på landsbygden. Där för en snabbt krympande del av befolkningen kampen för ett fritt liv utanför stadskomplex och regeringskontroll och mot ett allt hårdare klimat med svåra stormar och extrema temperatur-växlingar. De har ingen hjälp att vänta av vare sig polis eller sjukvård, bara av sina närmaste. Samtidigt som de ständigt övervakas av militärhelikoptrar och drönare måste de själva ta sig fram till häst. På stora bildskärmar visas tillrättalagda ?nyheter? och för att få möjlighet att gå i skolan måste eleverna ta lugnande medicin.

Två familjer på landsbygden råkar i fejd. Tonåriga Elin dödar mannen Björn i självförsvar, men lyckas inte rädda sin bror Vagn från att bli tillfångatagen. Elin ger sig av för att förhandla om Vagns liv, väl medveten om att hennes egna handlingar kanske dömer dem båda till döden. Men Björns gård verkar övergiven och när Elin kommer dit överraskas hon av ett regn rött av sand från Sahara. Hon tvingas söka skydd i sina fienders hus men upptäcker snart att hon inte är ensam i huset, någon verkar gömma sig i ett lönnrum i källaren.
Ryttarna är första delen i serien Blodregn, en släktsaga inspirerad av fornnordisk tradition. Med ett karaktäristiskt korthugget språk väver Mats Wahl mästerligt en berättelse om två familjers kamp för överlevnad i en inte helt orealistisk framtid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ryttarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande
    -, 25 december 2022

    Den fångar ens intresse direkt. Intressant med en storyline där vi skickas in i värld som utspelar sig i framtiden med högteknologiska lösningar, samtidigt som befolkningen förflyttar sig med häst och vagn och bär vapen som kniv, armborst, spjut etc. Ser fram emot fortsättningen!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Wahl