Massor av pocketfynd
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (8.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-02
Upplaga
15
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Joachim Retzlaff
ISBN
9789127140400
Sapiens (e-bok)

Sapiens (e-bok)

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-03-02
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Sapiens är en medryckande och tankeväckande bok om mänsklighetens historia som på kort tid blivit en internationell bästsäljare. Yuval Noah Harari för med imponerande lätthet samman flera olika forskningsområden och perspektiv när han tar oss med från Homo sapiens första steg på jorden till i dag.

För 100 000 år sedan fanns det åtminstone sex olika arter av människor på jorden. I dag finns bara en. Homo sapiens.

Varför blev just vår art så framgångsrik? Hur kommer det sig att vi skapade städer och kungariken? Varför började vi tro på gudar, nationer och mänskliga rättigheter? Varför litar vi på pengar, böcker och lagar? Hur blev vi förslavade av byråkrati, konsumism och jakten på lycka?

»Djärv, mångfacetterad och provokativ utmanar Sapiens allt vi trodde att vi visste om att vara människa: våra tankar, våra handlingar, vår styrka ... och vår framtid.«
the Independent

»Den här fascinerande boken kan inte sammanfattas;du måste helt enkelt läsa den.«
Financial Times

»Sapiens tar sig an de största frågorna både i historien och i vår moderna värld.«
Jared Diamond, författare till Vete, vapen och virus

Dr Yuval Noah Harari (1976) har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hans specialområde är världens historia och hans forskning fokuserar på breda historiska frågor som »Hur ser relationen mellan historia och biologi ut?«, »Är historien rättvis?« och »Har människor blivit lyckligare under historiens gång?«.

Harari har publicerat ett flertal böcker och artiklar och hans föreläsningar på nätet om världens historia har gjort succé. Sapiens - en kort historik över mänskligheten har översatts till ett flertal språk och ges ut i över 30 länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sapiens. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sapiens i ett nötskal,eller?
  Sci fi fan, 18 april 2018

  Vill man veta något om evolutionen måste man helt enkelt läsa Sapiens
  Början och slutet är oerhört givande och intressanta,men något skrämmande!

 2. Full av konstiga resonemang och felaktigheter
  Teodor, 2 augusti 2017

  Att så många människor gillar denna bok gör mig orolig, och lite rädd. Den är lättläst, men författaren spekulerar på nästan varje uppslag utan att tydligt annonsera det som spekulationer. Stora delar av texten är skriven på ett tendentiös sätt eller på ett sätt som får enkla saker att bli sensationella. T.ex. för att få människor att framstå som onda, slå ner på biologiska förklaringsmodeller för hur samhället ser ut eller skriva om förmågan till abstrakt tänkande till tro på myter. Detta ha... Läs hela recensionen

 3. Utomordentligt allmänbildande.
  ettore nobis, 15 augusti 2016

  Intelligent skriven. Ingen vet men trovärdigt. Inte dömande men ifrågasättande och tankeväckande. En ras av marodörer och förgörare??? Det verkar att vi är det men kanske inte bara det.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Sapiens