Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
717
Utgivningsdatum
2015-01-29
Upplaga
15
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Joachim Retzlaff
ISBN
9789127140400
Sapiens (e-bok)

Sapiens E-bok

En kort historik över mänskligheten

(20 röster)  |  Läs 7 recensioner
E-bok,  Svenska, 2015-01-29
59
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Sapiens är en medryckande och tankeväckande bok om mänsklighetens historia som på kort tid blivit en internationell bästsäljare. Yuval Noah Harari för med imponerande lätthet samman flera olika forskningsområden och perspektiv när han tar oss med från Homo sapiens första steg på jorden till i dag.

För 100 000 år sedan fanns det åtminstone sex olika arter av människor på jorden. I dag finns bara en. Homo sapiens.
Varför blev just vår art så framgångsrik? Hur kommer det sig att vi skapade städer och kungariken? Varför började vi tro på gudar, nationer och mänskliga rättigheter? Varför litar vi på pengar, böcker och lagar? Hur blev vi förslavade av byråkrati, konsumism och jakten på lycka?

»Djärv, mångfacetterad och provokativ utmanar Sapiens allt vi trodde att vi visste om att vara människa: våra tankar, våra handlingar, vår styrka ? och vår framtid.«
the Independent

»Den här fascinerande boken kan inte sammanfattas;du måste helt enkelt läsa den.«
Financial Times

»Sapiens tar sig an de största frågorna både i historien och i vår moderna värld.«
Jared Diamond, författare till Vete, vapen och virus
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sapiens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Initierat och roligt
  Anna Karolina Frykholm, 12 november 2020

  Författaren är oerhört kunnig men undviker fällan där akademiker lätt hamnar; den mästrande tonen och det högtravande språket.

  Detta är roligt och genomtänkt om förhistoria och hur vi människor fungerar.

  Jag hoppas att denna tas in i alla gymnasieskolor!

 2. Du bör läsa den!
  Bo M, 11 mars 2020

  En av de mest bildande och viktigaste böcker jag har läst. Författaren tar oss med på en resa från då till nu med ständiga kopplingar däremellan. Plötsligt förstod jag historien, samhället och var jag själv kommer in i bilden. Pusslet la sig så gott som fullständigt.

  Imponerande och berikande, minst sagt.

 3. Sugs in i den

  Nu är jag ingen historiker, men den är lätt att sugas in i och tro på vad han skriver då den känns mer sammanhängande än författarens senare verk om framtiden (det är såklart svårare att sia om framtiden än det förgångna).

  Edit: precis som andra eböcker eller snarare epubs så blir det ibland konstiga avkodningar av bokstävernas storlek och ord tar plötsligt upp en hel rad så det blir lite konstigt. Har märk detta på i stort sett alla eböcker och den läsplatta jag har.

 4. "Nyttig" läsning.
  BOF, 23 augusti 2018

  Harari får läsaren att stanna upp, reflektera. Imponerande i sin redogörelse över Homo sapiens tid på vår planet. Också att inse hur lite vi, Homo sapiens, idag betyder i ett makroperspektiv.

 5. Sapiens i ett nötskal,eller?
  Sci fi fan, 18 april 2018

  Vill man veta något om evolutionen måste man helt enkelt läsa Sapiens
  Början och slutet är oerhört givande och intressanta,men något skrämmande!

 6. Full av konstiga resonemang och felaktigheter
  Teodor, 2 augusti 2017

  Att så många människor gillar denna bok gör mig orolig, och lite rädd. Den är lättläst, men författaren spekulerar på nästan varje uppslag utan att tydligt annonsera det som spekulationer. Stora delar av texten är skriven på ett tendentiös sätt eller på ett sätt som får enkla saker att bli sensationella. T.ex. för att få människor att framstå som onda, slå ner på biologiska förklaringsmodeller för hur samhället ser ut eller skriva om förmågan till abstrakt tänkande till tro på myter. Detta ha... Läs hela recensionen

 7. Utomordentligt allmänbildande.
  ettore nobis, 15 augusti 2016

  Intelligent skriven. Ingen vet men trovärdigt. Inte dömande men ifrågasättande och tankeväckande. En ras av marodörer och förgörare??? Det verkar att vi är det men kanske inte bara det.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Yuval Noah Harari