Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-03-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Ragnar Strömberg
ISBN
9789127141131
Varje dag är tjuvens dag (e-bok)

Varje dag är tjuvens dag (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-03-10
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En man återvänder till Nigeria efter många år i New York. Han landar i ett Lagos som är laddat med barndomens minnen men också något främmande: våld, en plötslig vaksamhet. Berättaren tar in staden genom att röra sig genom den, i buss eller bil; inte sällan fastnar han i en av de evighetslånga bilköer som tillhör dagarnas rytm.
Här finns ?yahoo yahoo?, de unga män som skickar spammejl över hela världen, en gammal kärlek, korrumperade poliser och tjuvar.
För det här är också en bok om tjuvar. Om kolonialtidens djupa sår, om en stat som stjäl från sina medborgare, om ropet som ljuder över marknadsplatsen, ?Tjuv!? och vad en mobb är kapabel till.
Varje dag är tjuvens dag är en liten bok med stor sprängkraft. Teju Cole rör sig blixtsnabbt mellan det lilla och det stora och ger en fascinerande inblick i ett Nigeria som nu förändras snabbt.

Teju Cole (född 1975 i USA, uppvuxen i Nigeria) fick sitt internationella genombrott med flanörromanen Öppen stad, som kom på svenska 2013. Cole är författare, fotograf och konsthistoriker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cole Teju

  • Öppen stad

    Cole Teju

    ?Fantastisk, en klar femma.? Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige ?Cole ger hopp om romankonstens fortlevnad ... En stor och rik roman. Något av det bästa jag läst på mycket, mycket länge.? Anneli Jordahl, Sydsvenskan ?Det är en lika njutbar som stor...

  • Kända och underliga ting

    Cole Teju

    Utsedd till en av årets bästa böcker 2016 av Time, The Guardian, Harper s Bazaar och San Francisco Chronicle. Med romanen Öppen stad fick Teju Cole sitt internationella genombrott och blev en av vår tids mest angelägna röster. Essäboken Kända och ...

Bloggat om Varje dag är tjuvens dag