Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
533
Utgivningsdatum
2015-04-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Marina Bellezza
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
234 x 160 x 40 mm
Vikt
917 g
SAB
Hce
ISBN
9789127141155

Marina Bellezza

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2015-04-18
201 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En avfolkad småstad i norra Italien, omgiven av nedlagda fabriker. Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot regionen. Husen står tomma, butikerna är stängda och Italiens ungdomar föredrar att bygga sin framtid långt härifrån.
Marina är tjugotvå och slående vacker. Hon använder sitt utseende till att söka den uppmärksamhet hon aldrig har fått av sina föräldrar. Hon vill vara en Lady Gaga, en Rihanna, och drömmer om att resa till USA och vara med i X-factor.
Andrea arbetar deltid på biblioteket, men längtar efter ett enklare liv närmare naturen. Föräldrarna tycker att han är misslyckad och jämför honom ständigt med brodern som är forskare i USA.
Trots sina olikheter inleder Marina och Andrea en relation. De förenas i sin strävan att förändra sina livsvillkor, men deras drömmar ser olika ut.

I sin efterlängtade andra roman skildrar Silvia Avallone den generation som växer upp i kölvattnet av Berlusconis Italien och som kastats ut i ett samhälle utan förutsättningar till ett värdigt liv. Det är en berättelse om kris, modernitet och tradition, om generationsklyftor och glappet mellan stad och landsbygd, skriven med samma sprängkraft och energi som succédebuten Stål.

Silvia Avallone (född 1984) debuterade med romanen Stål som väckte stor uppmärksamhet. Boken har sålt över 300 000 exemplar i hemlandet och blivit en internationell bästsäljare.
Hon bor i Bologna.

Originalets titel: Marina Bellezza
Översättning: Johanna Hedenberg

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marina Bellezza
  2. +
  3. Stål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stål av Silvia Avallone (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Marina Bellezza. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Har kollat fakta med en god vän i Italien
    mariamne (Åkarp), 7 juni 2015

    Historian vekar inte riktigt lika trovärdig som "Stål", men efter e-postkontakt med en god vän i Italien, så verkar den ju också vara sannolik. Det är inte bara i Grekland som ungdomar flyttar ut på landet och tar över sina mor- eller farföräldrars nerlagda jordbruk. Den griper ändå inte tag som "Stål", men ger ändå en bild av dagens Italien för unga.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Marina Bellezza