Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-04-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratu
Medarbetare
Gissberg, Karin van der Kwast (form) / Olsson, Erik (foto)
Dimensioner
265 x 197 x 20 mm
Vikt
967 g
SAB
Qcaak
ISBN
9789127141193

Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-04-01

Slutsåld

"Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet

Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.

Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.

I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen "etiskt, ekologiskt, kulinariskt" och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.

Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå."Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet

"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin

"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet

"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen

"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten


"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, Bacon

Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!

Elle Mat & Vin
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant, informativ, inspirerande
    Magnus, 21 juni 2015

    Denna bok var en sann njutning att läsa. Den innehåller en hel del fina recept, men det mest intressanta med boken, enligt mig, är hur den beskriver livet som köttbonde. Oskar och Lina sätter verkligen djurens väl och ve i första rummet och lönsamhet, om än viktigt i längden för ett hållbart lantbruk, kommer längre ner på prioritetslistan. Bara det imponerar i en bransch där genvägar för bättre lönsamhet är mer norm än undantag. Oskar och Lina tar verkligen inga genvägar i sin iver att produc... Läs hela recensionen

  2. För alla köttätare
    Ena, 21 maj 2015

    Fantastiskt inspirerande bok! Författarna diskuterar god djurhållning på ett informativt och inspirerande sätt, och detta borde vara obligatorisk läsning för alla som äter och köper kött. Recepten är säkert utmärkta men texten är central för mig. Hädanefter ska jag bli ännu noggrannare med vad jag lägger mina pengar på i köttdisken; jag vill göra mitt för att fler djur ska få ett bra liv. Och jag vill se Sverige fyllas av småbönder igen!

Visa alla 2 recensioner