Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2015-05-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Marika Gedin
Originaltitel
El cuerpo en que nací
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
215 x 145 x 21 mm
Vikt
369 g
SAB
Hce
ISBN
9789127141216
Kroppen jag föddes i (inbunden)

Kroppen jag föddes i

Inbunden, Svenska, 2015-05-25
194
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mexiko City. Sjuttiotalet övergår i åttiotal. I en dysfunktionell familj med två föräldrar som lever ut tidens progressiva ideal försöker en ung flicka hitta sin plats i tillvaron. Berättarjaget, som fötts med en vit fläck på ena ögats hornhinna, utvecklar tidigt en känslighet för det som utspelar sig i periferin. Det är också i sin begränsade syn hon med tiden kommer att finna ett förhållningssätt till sin omvärld och sitt skrivande.
Kroppen jag föddes i är en skarp skildring av en barndom och en epok i vår moderna historia, både den amerikanska och den europeiska. Med ett precist språk och distanserad humor berättar Guadalupe Nettel om ett liv i utkanten.

Guadalupe Nettel (född 1973) är en av Mexikos just nu mest tongivande författare och belönades nyligen med det prestigefyllda Herraldepriset. Hennes novellsamlingar och romaner har översatts till flera språk. Kroppen jag föddes i är hennes internationella genombrottsroman.

Originalets titel: El cuerpo en que nací
Översättning: Marika Gedin

"Hennes böcker rör sig över flera olika områden. Men vissa saker är konstanta: den rakbladsvassa prosan, de mörka inre landskapen och den unika känsligheten."
- Granta

Hennes böcker rör sig över flera olika områden. Men vissa saker är konstanta: den rakbladsvassa prosan, de mörka inre landskapen och den unika känsligheten.

Granta
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kroppen jag föddes i